Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/05/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy The Walking Dead Game

Aki látta az előzetes trailert, biztos jópárszor bemutatott Carver gonosz pofájának. Naná, köztük voltam én is. De nem ez volt az egyetlen, aminél bemutattam a monitornak.

* Spoiler ahead *

Az elején éreztem, hogy Clemi túl törékeny kis virágszál ebben a világban, de mégis gyakran okosabb, mint a legtöbb felnőtt. Az, hogy Clemi mindenhova kíséri Sarah-t… jó, egyedül nem biztonságos ebben a világban. Meg az a walkie-talkie cucc. Meg mi az, hogy egy kislányt képes lenne bántani ez a… argh, egyszer megölöm >.<!

Kennyt mi is próbáltuk lebeszélni, hogy ne oldja ki a kötelét, mert ebből még baj lehet. Beérve a bázisfélére, ami valami közért lehetett, tele vannak kajával, és itt véget is ért a pozitív dolgok felsorolása. Olyan börtönrendszert alakított ki ez a tag, hogy a Kormányzó megirigyelné. Ekkor találkozunk egy Reggie nevű taggal, akinek nincs meg a bal karja. Valószínűleg ott vesztette el a karját, mikor kimenekítette Luke-éket, és megharapta valakit. Alvinért megjött Tavia (aki nem tűnt ilyen köcsögnek a 400 Days végén), és éreztem, hogy ő ott fog meghalni. Az új fekete srác kísértetiesen hasonlított Lee-re, akkor ott volt egy rövidhajú csaj is, aki első gondolatra nekem G. I. Jane-nek tűnt, aztán kiderült, hogy tényleg Jane-nek hívják.

Az a Troy tag sem kedves, reggel egy rúgással keltette Clemit… mekkora köcsög. Carver pláne. Mondjuk Sarah hibája volt, hogy beszélt. És inkább az apjától kapjon pofont, mint Carvertől… Bonnie hiába kért bocsánatot a tetteiért, engem nem győzött meg. Akkor sem, hogy egy csúnya kabátot adott Clemire.

Aztán az üvegház a raktár tetején. Az nagyon beteges volt. Komolyan, el sem hinnéd, hogy egy ekkora köcsög helyen működik ilyen. Aztán a kiakadásom: köcsög Carver lelökte Reggie-t a tetőről. Értitek? Egy olyan embert, aki világosan elmagyarázta, hogy kell a bogyókat levágni. Arról nem tehetünk, hogy Sarah ennyire megfagy, mint régebben a WinXP…
Mikor elindultunk elvinni a szögeket a srácoknak, Mike és Kenny összebunyóztak. Túl sok ez már nekem. Az is, hogy emiatt betört az üveg, és a járkálók is bejöttek. Olyan 6-7 darab, de már egy is elég a bajnak, nemhogy egy… többször összeomlottam volna egy ilyen világban. Négyet ki is iktattunk, aztán kivétesen jött egyszer normális Troy, aki megmentett minket, de ettől még a pokolba kívánom a fazont.

Vissza a munkába: megyünk, a képregényboltba beránt egy Luke. Azt hittem, én ütöm meg, nem Clemi. Szerezzünk neki egy walkie-t, hogy beszélni tudjon. Oké, mi meg most jöttünk le a falvédőről. Kiérve, Troyköcsög felzavar minket Carverhez. Rebecca sírva ki, Alvin véresen az egyik sarokban. És még Carver akar meggyőzni minket… engem ugyan nem tud. Tény, hogy a mostani gyerekek erősebbek a zombik világában, főleg Clemi, de áh… Carver, I hate you!

Este érünk vissza, Kenny mindenáron szökni akar, ahogy a többiek is, csak nem mindegy, hogy Carverék észrevesznek-e minket, a járkálók mennyire vannak közel (figyelem, egy horda közeleg!), és hogy Luke hogy kapja meg a walkie-t. Oh, naná, kitalálhattátok, Cleminek (vagyis nekünk) kell megtalálni a walkie-t, bekapcsolni a riasztót, és kijutni, ismét. És akkor G. I. Jane megszólal, és talán az első normális nőszemély Clemin kívül, hiszen ő is tudja, hogy ha járkálóbelsőséggel feded le magad, élve maradsz a zombik között. Láttuk, hogy Michonne, Rick és Glenn is megcsinálta.

Mike felhúz minket a tetőre, onnan le tudtunk mászni a raktárba. Tavia felügyel, de kell tőle két walkie. Nagy nehezen megszereztük, mert sűrűn figyelt minket a csaj, aztán mehettünk vissza. Mike elkapott, aztán aludni kellett.

Másnap majdnem lebuktunk, mikor jött Tavia, akkor valami leesett, Troy meg szerintem sejtette, hogy Kenny eldugta a walkie-kat. Bonnie-nak mi elmondtuk, hogy mit akarunk, de nem biztos, hogy jó megoldás volt. Kiérve lebuktunk, mert jött Troyköcsög, aki kivágta Clemit a boltból, Kennyék pont megmentették, de visszaérve nagyobb a baj: megtalálták Luke-ot, és kicsit megmerve, de odakerült. Carver kis híján megölte Kennyt, legalábbis tönkretette az arcát, Troyköcsög leverte Clemit, aki szintén elájult. Estére kiderült, hogy Bonnie velünk volt végig, mert ő is meg akar már szökni. Good girl!

Estére Clemi felkelt, Carlos ellátta Kennyt. Egyre több a sérült. Megvan a terv, hogy szökjenek, de Kennyt nem lehet ott hagyni. De Kenny egy nagyon kemény arc, hiszen idáig túlélte! Cleminek meg már megint mennie kell megmentenie a népet, hiszen neki kell bekapcsolnia a rádiót. Alvin még nincs jól, láthatóan haldoklik. Először fel sem kelt. Csak mire bekapcsoltuk a zenét. Alvin meghalt, miután lelőtt egy dögöt. A zombik nagyon jönnek a hangra, a tetőn tisztán láthattunk.

A második szökésünk már sikeresebb, mivel Luke megszerzi a fegyvert, Kenny térden lőtte, majd egy feszítővasat szerzett. Igen, a híres mondat, hogy „You don’t need to see this.” Dehogynem! Én simán végignéztem. megérdemelte a köcsög, szóval igeeeen, Carver hivatalosan halott. Ez a revans, köszi Clemi. Mondjuk itt már megkérdőjeleztem Kenny épelméjűségért, de ez a minimum azért, mert félig megvakította…

Kiérve a járkálók még nem fedeztek fel minket, de féltem, hogy hamarosan fognak. Clemi levágott egyet, Jane feldarabolta, és nekiállt mindenki bemosakodni. Már majdnem elindultunk, mikor Troy kijött, de Jane szószerint farkon lőtte, majd megették a zombik.

Kifelé menet azonban több probléma adódott, mint gondoltunk. Fentről elkezdtek lőni minket a köcsögök. Ami jó, mert a zombik mentek hátra, mi meg előre, és tényleg nem vettek észre minket. Mivel Carlos beszélt, a zombik megtámadták őt, és megették. Sarah kiborult, mint az őrült, elrohant.
Aztán még egy kiborulás: Clemi látja, hogy Sarita kezét eszi egy egyik, mibe vágsz: Sarita karjába, vagy a zombi kezébe. Mi inkább a csaj kezét vágtuk le… de Holy Merlin, itt még bajok lesznek. Naaagy, bajok.

* Spoiler vége *

Ez aztán egy nagyon erős epizód volt… de most komolyan, ti mit csináltatok volna? Reggie nem érdemelte meg a halált, ahogy Alvin sem. Jane-t pedig imádom. Ez az a fajta nő, akire fel kell nézned.


Alább tudsz üzenetet hagyni.