Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/02/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy The Wolf Among Us

Már megszokhattuk, hogy a Telltale Games színvonalas játékokat pakol az asztalra. Nemsokára érkezik a The Walking Dead: Season 2 második része, lesz Game of Thrones játék is, de én most a tavaly The Wolf Among Usról hozok egy ízelítőt. Öcsémékkel végigjátszottuk ma az első részt, és fantasztikus élményeim vannak.

Először is, a játék tündérmesékre alapszik, de itt minden, amit Disney megálmodott, még egy régi ismerős páros is visszaköszön Alíz világából. Nem győztük kapkodni a fejünket a sok látványos grafikán, a cselekmény szálakon, és csak a pocsék egeremet szídtuk, de azóta lecseréltem, így a második résznek könnyebb lesz nekivágni.

* Spoiler ahead *

Az első részben megismerhetjük Bigbyt, aki korábban piros köpenyes lányokat és malacokat zaklatott, de most új életet akar kezdeni Fabletownban. Varangy úr hív minket, hogy balhéznak az egyik lakásban, és ez zavarja, felhívja az emberek figyelmét stb. Megment egy ismeretlen lányt Vadásztól, akiről többször úgy tűnik, meghal, azonban mégsem, de a mesék szereplői örökéletűek (lásd: Tom és Jerry). Hazaérve először találkozik Szépséggel, aki titkol valamit férje elől, de mi rendes farkasok voltunk, nem árultuk be Szörnyetegnek. A lakásban van Colin, az egyik malac, aki csak úgy dafke van Bigby mellett, de csórikánk már két napja nem aludt, így aztán a fotelben elkényelmesedve elszundít.

Következő nap Hófehérke érkezik nagy sürgősen, és úgy veri azt az istenverte ajtót, hogy még a holtak is felkelnek. Kimennek a ház elé, mondván, hogy a falak papírvékonyak, és ezt titokban kell tartani. Egy dzseki alatt megtaláljuk a tegnap(előtt) megmentett lány fejét. Sokkhatás ér minket, hiszen egyből Vadászra lehet gondolni, hogy revansot vett a bunyóért. Hófehér be akar számolni egy főnöknek, és mi azt az opciót mondtuk, hogyha ez a dolga, tegye. Innen megyünk Ichabod irodájába, akit ismerhetünk Álmosvölgyből. Ő most a fő-fő fejes, és nem akarja, hogy Fabletown lakói rájöjjenek, hogy hosszú évek óta gyilkosság történt a városban, ezért Bigbynek és Hófehérnek kell elintéznie.

Van egy repülő majmunk is, aki még alkoholista is ráadásul, tőle tudjuk meg, hogy a lányt eredetileg Donkeyskinnek hívják, és anyja halála után az apjához kellett volna mennie, mivel ő volt a legszebb a birodalomban, de megszökött, és hozzáment egy Lawrence nevű herceghez. A varázstükör megmutatta Bigbynek, hogy Faith apja halott, talán a férje is. Kifelé menet jön azonban egy hívás Varangy úrtól, hogy valami történt, és segítségre van szükségünk. Itt van az első nagy döntés, hogy kihez megyünk először. Úgy hittem, hogy Faith férje már halott, de a varangy nem, így inkább őt néztük meg előbb.

Varangyékhoz érve hallottuk, hogy a fiával vitatkozik, majd sírni kezd. Bigby észreveszi, hogy a földön hever az összetört lámpa, és már gyanús a helyszín, hogy rejtegetnek valamit. Hiába kérdezzük, mindig kibeszéli magát, akárhány jelet találunk, hogy itt támadás történt, az ajtót felfeszítették, az ablakon is bemászott valami, véres a piszkavas és a fal is. Hófehér beszél a fiúval, hogy kiszedjen belőle valamit, de nem sikerül. Végül Bigby megragadta a varangyot, ekkor jöttek ki Hófehérék. Varangy úr feje pedig vérzik, és azt hittük, farkaskománk sebesítette meg, de akkor kibökte, hogy a Tweedle-ikrek a hunyók (ismerős az Alice in Wonderlandből, ugye?). Kibővült legalább Faith gyilkosainak listája. 

Utána megyünk Bronxba, amiről tudjuk, hogy a valóságban nem fényes negyed, de itt is hasonló a széria. Beérve a csávó tényleg a földön fekszik, de még életben van. Amint kapott vizet, egyetlen kérdésünkre próbál válaszolni, de meghal, bármit csinálunk. Ha körbenéztek, *spoiler* a szekrényt hagyjátok legutoljára, nagyon meg fogtok ijedni, mikor az egyik Tweedle kiugrik a szekrényből, de Bigby utánamegy *spoiler vége*. Kiszedi egy bár nevét belőle, majd az ikre kiüti, és eltűnnek. Mikor felébredünk, Hófehér néz ránk mosolyogva, hogy milyen aranyosak vagyunk fekve, és Bigby laza yup-okkal válaszol. Beleszerettem ebbe a dögbe, na *-*.

Elmegyünk taxival a bárba, miközben érezhetően alakulni látszik valami Bigby és Hófehér között. Felkerül egy nagy kérdés, hogy szerintünk ki lehet a gyilkos, és mi rávágtuk, hogy Bluebeard, mert hát miért is ne. Aztán ki tudja, lehet mellé fogtunk.
Bigby kiszáll a kocsiból, és Hófehér megkéri, hogy vigyázzon magára, mire nagy romantikusan azt mondtuk, hogy ő is, bár lehet ez másképp is lehetett volna. Bent a bárban vagy egy félig vak fickó, és a csapos, aki olyan vékony, mint egy szívószál. És egyikünknek sem kellemes ez a találka. Végül Vadász kijön a fürdőből, és komolyan elmondja, hogy szar alaknak tartja magát, de nem ölte meg Faith-et. Itt kezdődik a balhé, mert a félvak valami Gólem lesz, a csapos meg copfos Troll. Kezdődik a nagy bunyó, az a szemét Gólem nagyon sokszor úgy odabassza Bigbyt, hogy attól félünk, elvörösödik a képernyő, és kiírja, hogy You’re Dead. De nem! Egy farkas sokat bír, plusz mesehős, halhatatlan. Addig-addig megy a bunyó, míg Bigbyből is kibújik a farkas, és így már könnyebb is a harc.

Bevallom nőiesen, mi letéptük Gólem karját, mert az öcsém szerint milyen vicces, de persze ezzel még jobban megvetnek, de annyi baj legyen, megérdemelte, ő kezdte. Bigby kér egy vodkát, duplán, felhajtja, és ismét emberi formában van. Lejön az ikrek közül az egyik, észreveszi félkarú barátunkat, és Bigbynek el kell döntenie, hogy most akkor melyik után megy. Mi futni hagytuk Vadászt, és elkaptuk az ikrek egyikét, akit letartóztattunk.

Később megyünk vissza a hotelbe, de ott vannak a rendőrök. Hajaj, gyanús, gyanús. Bemegyünk, még akkor is, ha szólnak, hogy nem. Először Szépségre gyanakodtam, de később óriási megdöbbenésünkre Hófehér fejét vizsgálják a rendőrök.

* Spoiler vége *

Hangilag rengeteg szereplő köszön vissza a TWDG-ből, ami jó. Sosem lehet tudni, mikor támadnak meg, vagy mikor kell WASD-dal irányítani cselekvény közben, nem csak menni. A grafika gyönyörű, a betöltőképernyő fantasztikus, és itt már vannak trófeák is, meg kártyák, amikből megismerhetjük a szereplőket. Óriási játék, én csak ajánlani tudom! 😉


Alább tudsz üzenetet hagyni.