Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2014/01/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cikkeim

Be kell vallanom, én évekig nem voltam érdekeltje a divatnak, sőt, fújtam. Mondjuk, ez még mindig megvan, mikor szerintem rendkívül ronda darabokat adnak hat számjegyű összegért, holott ugyanaz kevésbé márkásabb anyagból kijön egy-két ezresből is, de nem ez a lényeg. Andrej Pejić neve sokaknak talán ismeretlen, de ha a képeket megnézed, talán rájössz, hogy találkozhattál már futólag az igencsak csinos arcával.

De mit is kell tudni erről a csodaszerzetről, és miért figyelek ennyire a munkásságára? Nemrég pont a Dracula 5 véleményezésemben írtam róla, de már akkor érlelődött, hogy ez édeskevés. Tehát, íme az egyelőre egyetlen magyarra fordított Andrej-infók összegezve.

Andrej 1991. augusztus 28-án született Tuzlában, Bosznia-Hercegovinában. Van egy bátyja, Igor, az anyja Jadranka Savić, boszniai-szerb, míg az apja, Vlado Pejić pedig boszniai-horvát. A pár nemsokkal Andrej születése után elvált, és a bosznai háború alatt Andrejék Szerbiába költöztek, Belgrád közelébe egy menekülttáborba. Utána telepedtek meg Vojskában. 1999-ben a NATO bombázni kezdte Szerbiát, ezért Andrej anyukája úgy vélte, hogy ez nem biztonságos a fiainak, ezért Ausztráliába emigrálnak. 2000-ben költözött a család Melbourne-be. Mialatt suliba járt, briliáns elmének titulálták. Andrej modellkarrierje 17 évesen kezdődött, mialatt egy McDonald’s-ban dolgozott, de felfedezték már az uszodában is.

Részben arról a legkönnyebb felismerni, hogy egyszerre tud női és férfi ruhákat hordani. 2011 januárjában a Párizsban tartott divatbemutatón Jean-Paul Gaultier ruháit viselte, és képviseltette magát Marc Jacobs ruháiban is. Szerepelt a new yorki Dossier magazin címlapján, de kitakarással, mivel az olvasók többsége azt hitte, hogy egy félmeztelen nőt lát a képeken. Pár éve a spanyol Rosa Clara menyasszonyi ruhájába bújhatott (azóta is ezt tartja a karrierje egyik csúcsának).

2011 szeptemberében a 18. helyen végzett a models.com Top 50 Male Models listáján, és 98. lett az FHM magazin 100 legszebb nője között. Vendégzsűri is volt, méghozzá a Britain & Ireland’s Next Top Modeljében. Tavaly más híres modellekkel (pl.: Tilda Swinton) együtt szerepelt David Bowie The Stars (Are Out Tonight) c. klipjében.

Tavaly októberében egy interjúban említette, hogy számára jobb, ha mindenki nőnemű jelzőkkel illeti. Szerepelt a Faith c. török sorozatban, ahol Szépszemű Radúként ismerhette meg a török televízió.

Jó, ez így sablonos lett, de szerintem minden össze van foglalva benne. Egyszerűen ez a nő zseniális, egy igazi két lábon járó csoda. Még anyám is azt mondta, hogy „szégyen a nőkre nézve, hogy egy férfi ennyire szebb náluk”, és ekkor először egyetértettem vele. Bárhova beírod a nevét, jobbnál jobb sorozatokat lehet róla találni, így nagyon valószínű, hogy még fogtok vele találkozni fejlécen ;).


Alább tudsz üzenetet hagyni.