Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/12/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Spirits of Mystery

Megjelenés: 2013. december 13.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Bár főhősnőnk kapta Philip herceg Ezüstnyilát a Gyöngy királyságból, egy alakváltó rögvest is lopja tőle a szemei láttára. De hogy ki ez az alak, kinek dolgozik, kié lesz a nyíl, azt csak utánajárás után deríthetjük ki.

Amanda szemszöge

A dadus – aki immáron negyedjére fontos kezdőkarakter – azt mondta, hogy az alakváltó Basil, és elég hamar bármilyen állattá tud alakulni, és hogy valakinek a megbízásából volt itt.

Csakhamar sikerült a herceggel egy csapatot alkotni, és mikor megemlítette Mortis nevét, már tudtam, hogy az előző részből ismert banya tehet erről az egészről.
Viszont, amit hasznosnak véltem, egy nagyon fura állatot kaptunk, aki képes volt beszélni az állatok nyelvén, ezért nagyon hasznos volt néha. A valóságban is el tudnék fogadni egy ilyet.

Eljutottunk Mortis kastélyába, ahol először ugyan megszereztük az ezüstnyilat, Mortis elrabolta tőlünk Philipet, úgyhogy így nem nagyon lehet házasságot kötni. Mortis ez idő alatt egy kastélyban húzta meg magát, ahol megöregedett, majd egy éjszaka meglátogatta három bűn: harag, gyávaság és kapzsiság. Ezek hárman visszaadták Mortis erejének töredékét annak fejében, ha kiszabadítja őket fogságukból, ahova annak idején Lothar száműzte őket.
Van egy hagyomány mindenkori új királynő számára, hogy azt a ládát, amibe Lothar a bűnöket száműzte, meg kell újítani rajta a pecsétet, így ez a feladat vár majd a főhősnőnkre is.
Viszont, ha nincs királynő, akkor meggyengül a pecsét, és így tudnak a bűnök újra embereket zaklatni. Mortis pedig az esküvő után megtöri a pecsétet, amit nem szabad.

A kastélyba érve Philip még mindig a kristálykoponya fogja, és Mortis már a király előtt várta, hogy megköttessen a nász, de volt nálunk egy griffmadár, ami feltartotta addig Mortist, amíg a hercegnő lezárta a ládát, és megtarthatták végre az esküvőt is.

A bónuszban Philip elutazott, de a királynő ismét az óceáni boszorkány, Electra a segítségünket kérte még egyszer. Mortis még mindig nem tett le arról, hogy visszakapja az erejét, és kiderült, hogy korábban Isával egy párt alkotva próbálták térdre kényszeríteni a világot, de Mortis megölte őt haragjában, mikor elbuktak. Viszont, most kiderült, hogy Mortis vissza akarja hozni Isát a túlvilágról, viszont ahhoz három elemi kőre van szüksége, és a két világ közti határ annyira elvékonyodik, hogy Isa át tudja törni – de akkor nem csak Isa jönne át, hanem még ki tudja, micsoda szörnyű lények.
Sok volt az a mini, amin át kellett verekednem magam, de végül Mortis megszerezte azt a három követ, amivel végül nem hozta át Isát a világba, mert megakadályoztuk – helyette Mortis ment át Isa oldalára, és egy időre megint béke költözött a világba.

Szerintem

Amit itt nagyon szeretem, azok a kültéri helyszínek. Némelyik akár a valóságban is megállta volna a helyét, de itt egyszerűen fantasztikusak voltak. Kár, hogy nem volt annyi időm csak úgy nézelődni.
Meg hiába tűnt el a két főgonosz, valahogy úgy érzem, nem láttuk egyiküket nem utoljára. És már négy rész lement a sorozatból, ki tudja, mennyi lesz még?

Grafika: 10*/10 – a tájakért külön puszi a készítőknek
Teljesítmény: 10/10 – nincs miért aggódnom
Történet: 10/10 – az oké, hogy a herceg és a hercegnő összejött, mert ilyen ez a sorozat, de nagyon úgy fest, hogy az ükmama-üklány vonalon dolgoznak a készítők


Alább tudsz üzenetet hagyni.