Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/12/06
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Spirits of Mystery

Megjelenés: 2012. december 18.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Az éjszaka alatt valaki betört a királyi állatkertbe, és elrabolta a hercegnő négy kedvenc állatát, akikkel együtt nőtt fel. Azonban a hercegnő nem hagyja ezt annyiban, visszaszerzi a kedvenceit.

Amanda szemszöge

A helyi vadász Isa, és persze, hogy ő volt a gyanúsított, hiszen elég gyanúsan távozott a helyszínről egy ládával a hóna alatt. Plusz, van egy Mortis nevű boszorkány is, akinek van egy királysága, amit nem tisztességes úton nyert meg, és szeretné az összes környező királyságot magának tudni.

A minotauruszról az elején csak szó esett, hogy egy gonosz lény, és ha a szívét egyesítik, akkor uralkodni tudnak felette. Lehet, hogy Isa és Mortis összedolgoznak, hogy megszerezzék maguknak. Valahogy pedig Isa szerzett megint egy párducot, hacsak nem az előző részből ismert párduc lett újra az övé.

Az első állatot egy hotel előtti kerítésbe rejtette Isa, egy vörös pandára hasonlított, és a földet hivatott szimbolizálni. Oké, hogy varázslény, és oxigén talán annyira nem kell neki, de ez nagyon embertelen volt tőle.

Ráadásul sikerült jó közelről „megnézni” ezt az elvetemült varázslót. Nem egy szépség, közelről még inkább, és képes volt azt hazudni, hogy Mortis az egész kitalálója, ő meg csak segíteni akart az állatokat visszaszerezni. Én meg most jöttem le a falvédőről.
Lassan eljutottunk Mortis kastélyához, de nem volt sem barátságos, sem hívogató.

És már rögtön tudtuk is, hogy Isa nem a mi oldalunkon állt, hiszen megparancsolta a kastély őreinek, hogy kapják el a hercegnőt, amint megérkezett. De egy helyi javasasszony segítségével kaptunk láthatatlanná tevő italt, amivel egy bizonyos ideig simán tudtunk járkálni észrevétlenül. Ekkor tudtuk meg, hogy Isa (vagy Mortis) lelkeket gyűjt, hogy a minotauruszt életre keltse, mivel most egy kőszobor. 1000 lélekre van szükség, és egy boszorkány elárulta neki, hogy csak egy tisztavérű nemesi lány tudja megakadályozni, hogy a lény életre keljen.
Ezért, hogy egyrészt csaljon, meg ellett szereznie a négy elem energiáját, ezért kellettek a hercegnő állatai.

A második állatot, egy teknőst is így találtunk meg, és ő szimbolizálta a vizet. A nagy tervet, amit a gerlepár akart, sikerült meghiúsítani, és Mortis eltüntette Isát valahova. Viszont, szerintem most sem végleg. A minotaurusz pedig nem kelhetett életre, mert nem volt elég ereje.

A harmadik állat egy cica volt, a tüzet szimbolizálta, és a trónteremben találtam rá. Igazából a negyed állat is itt volt, de ő meg elrepült, úgyhogy meg kellett még őt is találni, és őt egy toronyban találtuk meg, ketrecbe zárva. Szerencsétlen madár.
Egy semmilyen csatában megpróbáltuk megállítani Mortist, de a nő nemes egyszerűséggel elmenekült a veresége után.

A bónuszban vissza kéne térni a királyságunkba az állatokkal együtt, de még nem végeztünk. Először is, visszaváltoztattuk a párducot emberré, aki a helyi király, Edward. Volt neki egy szerelme, Evelyn, aki Mortis támadásai miatt egy föld alatt levő királyságba menekült, hogy biztonságban legyen, így szólni kellett neki, hogy nyugodtan előjöhet, és nincs már veszély.
És nyugalom, az állatok is visszatértek a helyükre végre.

Szerintem

Valami nagyon epic harcot vártam azért a minotaurusszal, ehhez képest épphogy felmordult, mert nem tudott kiszabadulni a börtönéből. Jó, az baj lett volna, de azt hittem, vele kell megküzdeni, nem ilyen semmiséggel, mint ahogy ezzel a gyenge boszorkánnyal tettük. Mert hamar feladta.

Grafika: 10/10 – szép, nagyon szép, de Isától a frászt kaptam
Teljesítmény: 10/10 – nincs okom panaszkodni
Történet: 10/10 – még egy királyság rendben van, de biztos, hogy nem először hallottunk erről a két szökevényről.


Alább tudsz üzenetet hagyni.