Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/12/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Games for Amy Vámpírok

Bár szerintem a francia csapat simán rakhatta volna egybe is, de nem, ezek a bolondok kettészedték, és szerény véleményem szerint így lett a tökéletes Dracula 3 utódja elrontva.

Történet szerint Ellen Cross egy ritka vérbetegségben szenved, emiatt a napjai megvannak számlálva. A mi drága Vámbéry Árminunknak pedig eltűntek a festményei, és Ellennek kell rendkívül gyorsan megtalálnia, hogy a múzeumben ki lehessen állítani. Oké, tiszta sor, ez tetszik. Ez volt a negyedik részben, amit még nyáron játszottam ki, és sírtam, hogy mennyire elrontották az egészet. Most komolyan, hogy lehetett azt úgy elrontani? Egyben is simán ki lehetett volna adni. Simán mászkálni kellett jobbra-balra, beszélgetni XY-nal, hogy megtudjuk, hol lehetnek a képek. Nagy visszalépés a fejlesztőktől.

Az ötödik rész alcíme The Blood Legacy. Itt a trailerje, és a trailer alapján bátran mondhatom, hogy az ötödik tényleg egy felüdülés a csapnivaló negyedik rész után.

Visszakerülvén a múzeumba restaurálnunk kell a festményt, amit egy fekete anyag takar, és egy keresztet ábrázol. Sztori szerint Vámbéry rendkívül megszállottja volt Drakulának, és Stoker sem véletlenül szerepel benne. Igaz, az egyik leszármazottjával, de a sztori itt még nem ér véget.

A kép alatt Drakula portréja rejtőzik, aki jelentős átalakuláson ment végig a Path of the Dragon óta. Nem világít a szeme sárgán, fogat is mosott, meg is fürdött, és ismeri a fésűt is. Remek, így már nem olyan ijesztő. De a sztori előrehaladtával kiderül, hogy ismer mindenkit, még azt is, aki nem is tud róla, szóval nem szabad nagyon alábecsülni (én ezért nem teszem).
A sztori készítők a történelmi Vlad Tepesre alapoznak, és annyiban van benne Stoker, hogy a leszármazottja, Adam az Vlad fiatalabb öcsének, Szépszemű Radunak a leszármazottja. 

Na már most, Ellen betegsége engem rendkívül bosszantott. Rengetegszer kellett megállni, hogy bevegye a gyógyszerét. Oké, nem kellene így beszélnem róla, mert nem tehet róla, de mikor elkezd magától vörösödni a képernyő, az nem poén. Akkor tényleg riasztó, ha tök sötét van előtted, és Drakula meg valahol ott van a közeledben.

Jóval több akció volt ebben a részben. Vissza kellett menni Törökországba Yanekhez, akkor Drakula véréből tintát készíteni, hogy megtaláljuk a rejtekhelyét, plusz a török muki évszázadok óta olyan híres festők mellett volt ott, mint Da Vinci, csak példának okáért. És csak ő festhette meg a gróf portréját, ami Vlad tükre volt a világra. Ötletnek nem is rossz.
Később kiderül, Radu verséből, aki azért hozta létre a Shadow of the Dragon rendet, hogy a testvére ellen harcoljon. Mekkora poén. A múzeum alatti katakombákban ki is derül. Plusz, a versike szerint csak Lilith egyik leszármazottja tudná megölni Drakulát… mekkora vicc, de sebaj, ez a szép a legendákban.

Tehát, Drakula rejtekhelye nem másutt található, mint Csernobilban, egy régi torony alatt. Már ijesztő a helyzet, hogy ennyire elhagyatott helyen van, de nem probléma, egy vámpír nem élhet Miamiban. A barlangban először túl kellett jutnom egy labirintuson, mert nem mindegy, a három ajtó közül melyiken megyek be. Kettőben biztos halál, egyikben a gróf, aki folyton pofázik a fejemben. Szép kis vámpír. A hajós feladat kifogott rajtam, de hát mit is várhatnék? Franciák. Ráadásul esküdni mernék, hogy az a hajós ott Maria, aki a harmadik rész óta társa a vámpírnak. Mondjátok, hogy lesz hatodik rész is, pls!

A játékban Drakula nem olyan fenyegető, mint korábban volt. Műveltebb, tisztább, intelligensebb, de egyben olyan köcsög burája van, hogy az ember nem tudna nem beleesni. Ez az újítás viszont tetszett. Viszont az mi, hogy vérszívás nélkül tesz valakit vámpírrá Drakula? Pláne egy terhes nőt, aki elvileg Radu leszármazottjának a gyerekét hordja? Mondjuk azt sem értettem, hogy tudott Ellen egy tök vadidegennel lefeküdni, de ezt a készítők tudják csak.

Szerintem:
Grafika: 10/10 – Drakula trónterméért odavagyok meg vissza *-*
Teljesítmény: 10/10 – tökéletes
Történet: 05/10 – néhol zavaros, de a kétféle végkimenetel miatt adtam csak 5 ponttal kevesebbet.


Alább tudsz üzenetet hagyni.