Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/11/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Absolutist Campfire Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2012. január 5.
Fejlesztők: Absolutist, GameHouse Studios
Történet:
Ashley és Reggie a táborozókhoz igyekeznek, ám egy nő az út semmi közepén megjelenik, és emiatt a szanatórium előtt nekimennek egy fának.

Amanda szemszöge

Először is, eltelt 15 év, mert Reggie az annak a Lisának a húga, aki az előző részben bébiszitterként ment dolgozni a házba. A sors fintora, hogy pont ott szenvednek balesetet, ahol a nővére eltűnt… és a szelleme néha megjelenik, jól ráhozva az emberre a frászt.

Ashley és Reggie párszor különválnak, de nekünk Reggie-t kell irányítani, aki lejut a szanatóriumba, és bár sokkal barátságosabbak a színek, ugyanúgy érzem a falakból áradó szenvedést, gyötrelmet, és szívem szerint felrobbantanám a helyet, de nem, még tovább kell menni, és meg kell találni Lisa naplójának darabjait, amiből mindent meg lehet tudni szegény lányról, aki az 1980-as évek végén tűnt el itt.

A játék meglepően rövid, és a harmadik részre végre bejött a hint, ha valaki nagyon utálná a miniket, vagy csak a történetre jobban kíváncsi. Lisa a naplójában is Szörnyetegnek hívja a kínzóját, aki egy szadista gyilkos – mert Lisa igenis meghalt, csakúgy, mint Libby, akinek a sírját ugyanabban a temetőben láttam, mint az első részben. Sőt, az első rész ismert helyszínei feltűnnek a játék vége felé, csak rendezettebben. Kinek volt ott ideje takarítani, és akkor az első részben Patricia hogy jutott ide, ha a faház csak egyike volt ennek az őrült helyszínnek? Csak ez az egy kérdésem maradt.

Na de, a temetőben levő sírban kimenekítettem a négy lányt, és bár gyanakodtam Maggie-re, itt még nem gondoltam arra, hogy akár ő is lehet ez a szadista állat. De a gyanúm beigazolódott, mert igen, tényleg ő az az elmebeteg szadista gyilkos, aki tovább kísérletezett a szérummal, miután Lisa megölte Kapókezet, és szerinte normális, ha néhány „bárány meghal a kísérletek alatt”. De Reggie volt olyan ügyes, hogy kikerülte a bunkósbotját, és az összes szérum bejutott Maggie testébe, ami azonnal megölte őt, és Lisa is nyugodtan távozhatott az árnyékvilágba.

Szerintem

Ezzel véget is ért ez a széria, és bár régi széria, részemről kiemelkedik a trilógia és a történet miatt. Kicsit elborult, kicsit morbid, de a vége akkor is happy end. Pont a végére kezdett izgalmas lenni a történet, és bár azóta a fejlesztők eltűntek, mindenkinek ajánlom ezt (lehetőleg nappal, mert az effektek miatt meg lehet tőle ijedni).

Grafika: 10/10 – Lisáról majdnem elhittem, hogy egy járkáló
Teljesítmény: 10/10 – pont a végére lett a legjobb
Történet: 10/10 – befejeződött a kör, nincs több tábortűz melletti történet; de ezt befejezettnek érzem.


Alább tudsz üzenetet hagyni.