Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/06/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: EleFun Games HOG Reviews Witches' Legacy

Megjelenés: 2013. június 28.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
Eltelt egy pár év, mióta Lynnt kimentettük a Charleston-házból, és a lány újabban furcsán viselkedik.

Amanda szemszöge

Rövid történetet kaptunk, mi történt eddig: Elizabeth Európában lett még boszorkány, és örökíteni akarta a boszorkányságot. Beházasodott a Charleston-házba, és Lynnt megfelelőnek találta az örökségre, ezért megölte az összes családtagot. Ámde ahogy kutatott, rátalált a női főhősre, aki Lynn unokatestvére. Egyiküket sem tudta megölni, mert előbb végeztünk vele (még jó!). Lynn azóta felnőtt, és valami furcsaság van vele. A játék elején megnyitott egy kaput, és ahogy a koboldunkkal (én Tonynak neveztem el), utána akartunk menni, bezárta az ajtót. Enyje kislány, gyere, mesélj csak inkább, mi bánt.

Egy levelet kapott egy bizonyos Morgana nevű nőtől, aki együtt dolgozott Tommal az egyetemen, és hogy tudna segíteni rajta. Ezért utazott el Németországba, hogy ott minden kérdésére választ kapjon. Lynn azonban rengeteg levelet talált Elizabeth-től, hogy így meg úgy szereti Tomot, és Tom is szereti, mi ez, ha nem a végzet? Persze, hogy Lynn dühös a nőre, amiért mindenkit elvesztett. De Morgana sem az a kedves idősödő német néni, akinek látszik.

Morgana ugyanis boszorkány volt, és Elizabeth-et szemelte ki magának, hogy ő is egy legyen közülük. Jegyezzük meg, a boszorkányok megérzik, kiben van annyi energia, hogy ő is egy boszi legyen. Wolfgang – Elizabeth testvére – ezt rendkívül ellenezte, miután rájött, mi történt a testvérével, de elkésett, és meghalt. A szelleme pedig tudja, hogyha nem állítom meg Lynnt, boszorkány lesz, és pont ez Morgana célja. De meg kell állítani, mielőtt még bármi baj lesz.

Múltba utaztunk, ahol még Morgana uralkodott, és Wolfgang területén terjesztette a hatalmát. Ellopott ugyanis egy szent pálcát, ami háborúhoz vezetett, ezért kopár és sivár minden. De hát itt vagyok én ugye, hogy megmentsem Lynnt Tonyval az oldalamon, nem de? Egy pálca megszerezése gyerekjáték lesz.

Amint ez sikerült, bejutottam végre Morgana rejtekhelyére, ahol Lynnt lebeszéltem a gyilkolásról. Elizabeth szoborrá vált, ezzel vége az ő történetének, de akkor most Morganát kell leszámolnunk, mert bár Lynn kimentett, ezzel nincs még vége.

A bónuszban az a dolgunk Lynn-nel, hogy bezárjuk az átjárót, hogy Morgana ne tudjon gonoszkodni többet. Három tükröt kell széttörni, de nem is olyan egyszerű. Lynn legyengült, az ereje kevés ahhoz, hogy megállítsuk, így kell egy pálca, amivel szét lehet törni. Az utolsóban már Morgana ellen beszállt Wolfgang is, aki ugyan elbukott a múltban, de a segítségünkkel talán most már sikert aratott. Nem tudom, az nem derült ki, itt ért véget a bónusz.

Szerintem

Nincs élőszereplős videó bejátszás, ez az! Fényévekkel jobb, mint az első része. Régen láttam ennyire tökéletes játékot, mint ezt. Kicsit olyan, mintha a Dark Parablest játszanám, csak egy korábbi változatban, pedig nem ők készítették. A történet tovább bonyolódik, és egyelőre úgy tűnik, Lynn is lenyugodott.

Grafika: 10/10 – gyönyörű, sokkal szebb, mint az első rész
Teljesítmény: 10/10 – semmi fagyás, és van ablakos mód is
Történet: 10/10 – megkedveltem Lynnt a végére


Alább tudsz üzenetet hagyni.