Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/06/07
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive HOG Reviews Maestro

Megjelenés: 2012. január 1.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Egy testvérpár idősebb tagja eltűnik egy pincelejáróban, másnap pedig a detektív megérkezik, hogy utánanézzen az eltűnésének.

Amanda szemszöge

Már tudom, miért ez a kedvenc játékom ebből a szériából: a gyönyörű grafika miatt! Egyszerűen annyira varázslatos, hogy néha csak azért ültem pár percet egy helyben, hogy gyönyörködhessek benne. De a történettel haladni kellett, úgyhogy nem állhattam sokáig.

Eva Krueger megint itt van, vagyis csak elrejtőzött a német határnál. Megint szól egy kísérteties zene, és még egy kislány is eltűnt, akit Alice-nek hívnak nem mellesleg. Most nem tudja saját magát megvédeni, mint ahogy azt láthattuk korábban, itt most rajtam van a sor. Leégett egy zeneakadémia, ahol feltehetően van a kicsi, sőt, a zene miatt van ismét egy Maestro-nk, de az most zombiként császkál.

Eva a fejébe vette, hogy hatalmasabb zseni lesz, mint a Maestro volt, ezért be akar kerülni a halhatatlanok közé – de szó szerint. Az volt a célja, hogy a zeneakadémia tanulói tanulják meg az Élet zenéjét, ezzel felébresztve a mestert, aki ha lekottázza a Halál zenéjét, akkor kinyílik a Halhatatlanság ajtaja. Sajnos, mire odaértem, Eva és a kissrác, Francois bejutottak a terembe, de Alice-t meg tudtam menteni, és visszavittem az anyjához. Francoist egyébként az arrogáns viselkedése miatt nem egyszer szájba akartam vágni, mert nem így lesz valaki halhatatlan zseni, hogy azzá válik egyik pillanatról a másikra… de csak egy gyerek, meg kell neki rendesen magyarázni.

A bónusz közvetlen folytatása a főjátéknak. Ha Eva megkaparintja a Halhatatlanság zenéjét, vége van a világnak, de még szerencse vagyok én, a bátor detektív, aki sokszor a halállal dacolva minden gonosztevőnek utánamegy. Bejutottam a terembe, ahol Eva közölte, hogy Francois elárulta őt, ezért a szellemek szépen megölték őt. Nagyszerű. Most kereshetek egy kissrácot, akinek fejébe szállt a hatalomvágy.

Bár hiába állítottam meg, hogy megszerezze a nagy tudást, amire áhítozik, mégis fogta magát, és lelépett a szellemeivel együtt. Hello, harmadik rész!

Szerintem

A gyönyörű grafika teszi igazán kiemelkedővé ezt a játékot a szériából, és még a zene is olyan tökéletes, hogy nem lehet egyszerűen elmenni mellette. Bár nőiesen bevallom, a zene alapján én tök máshova kalandoztam, de ez egy másik történetbe tartozik. A legtöbb játéksorozat második része szokott a legkiemelkedőbb lenni, erre a játékra meg ez többszörösen is igaz.

Grafika: 10/10 – meg még sok-sok millió csillag
Teljesítmény: 10/10 – még a térkép meg az inventory hiánya sem gátol meg semmiben
Történet: 10/10 – Evának annyi, de van egy Francois-unk, akit minden áron el kell majd kapni


Alább tudsz üzenetet hagyni.