Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/06/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Eipix Entertainment Final Cut HOG Reviews

Megjelenés: 2013. június 12.
Fejlesztők: Eipix Entertainment
Történet:
A szobalányként is ismert féltestvérünk kiszabadult a börtönéből, és Morton Wolf nagy találmányának utolsó darabja főhősnőnknél van még mindig. Morton őriz még valami sötét titkot a múltjából?

Amanda szemszöge

Ha az előző részben nem is, de most minden kérdésemre nagyon szeretnék már választ kapni, mert az előző nem hagyott sok szép élményt. Már az sem tetszett, hogy az élőszereplők megint visszatértek – mégha csak a videókban is.

De legalább kaptunk egy nevet is: a féltestvérünket Linda Millernek hívják, és az egyik katonának Lee bácsi a neve, vagyis Morton testvére lehetett, és Lee bácsi elvitte volna az íriszt, ami még nálunk maradt.
Közben a Wolf testvérek elkezdték a régi családi otthont felújítani, így több kacatot zsúfoltak bele, mint amúgy. Viszont, miután megkapta az íriszt, „biztonság kedvéért” Lee bácsi a katonai bázisra vitte a testvéreket, mert ott Linda nem érheti utol őket.

A bázis előtt azonban furcsa hallucinációba kerültek, de ez folytatódott végig a bázis elején, mintha nem is ott lettünk volna. Aztán nemsokára megtaláltuk a kisfilmben is látott srácot, aki a laborba volt bezárva, és ő is mondta, hogy ne bízzunk a generálisban. Mondjuk, én már alapból az előzményeket ismerve nem bíztam meg Fredericken kívül senkiben, de már sejtettem, hogy itt kezdődnek bonyolódni a dolgok.
Frederick már megint fogoly, a laboráns pedig közölte, hogy ő meg Linda megpróbálták Lee bácsit megállítani, mert a projektort háborúban akarta használni. Akkor volt az, hogy Linda eltűnt. Linda motivációja érthető volt, de most már nincs itt helye, mert az ő élete is a tét, hiszen tud a projektorról, és az a jó, ha minél kevesebben tudnak.
De az nem jó az embereknek, de a sok kapzsi embert ez nem érdekli.

Lee bácsi egybegyűjtötte Morton vér szerinti gyerekeit, majd fogta, és bekapcsolta a gépet, miután behelyezte az íriszt. De ő meg feltett egy szemüveget.
A laboráns ott volt, mikor felébredtünk, de úgy tűnt, hogy nincs hatása az egésznek ránk, de Frederickre volt – vagy már kaptunk előtte valamennyit?
Elvileg egy hangfelvétel vissza tudja fordítani a projektor hatását, csak valószínűleg a már tiszta Lindánál volt, úgyhogy őt kellett megtalálni.
Az egyik távolabbra eső teremben meg is találtuk, és bocsánatot is kért, de Lee bácsi befolyása alatt állt, és normális esetben egyáltalán nem ezt tette volna. Viszont, valahova elvitték. Lee bácsi is elvesztett valakit: a fiát Pearl Harbornál.
Pont ezért, hogy több háború ne legyen, irányítani akarta a katonáit, de azt csak úgy tudta volna kivitelezni, ha mindenki az ő akaratát teljesíti, és azt Mortonnak köszönhetően meg tudta volna csinálni.
Szép dolog a hazafiasság, de nem ilyen áron.

Amint megtaláltuk Lindát, meg az ellenszert is, meggyógyítottuk Fredericket, és kiderült, hogy a laboránst Alfrednek hívják. Meg kellett találni négy generátort, de közben láttuk, hogy Lee bácsi meg akart lépni, de Linda volt olyan normális, hogy megpróbálta feltartóztatni. Volt a kezünkben bizonyíték, hogy Lee bácsi akart igazából háborút robbantani, de sikerült az embereik a bizonyíték miatt a mi oldalunkra állítani. Végül is, a haza érdeke mindenek előtt.
A végén Linda állította meg egymaga Lee-t, mert először felgyújtotta a gépét, mialatt a főhősnőnk szóval tartotta, majd elaltatta.

A végén azért minden jól alakult. Frederick folytatni akarta apja hagyatékát, a lányok kibékültek, Lee Porter generálist meg életfogytiglanira ítélték.

A bónuszban egy nappal korábbanra megyünk, ahol Lee Porter generális éppen Lindát viszi a bázisra. Alfred nem rossz, mert egyből ő köszöntötte a lányt, és szegény bedőlt a hitegetéseinek még Európában, azóta fogoly volt a laborjában. És úgy tűnt, Linda immunis a projektorra. Annyit kellett tenni, hogy filmeket kerestünk, amikkel le lehet állítani a gépet.
Csakhogy Linda talált egy gépet, hogy használta ki Lee a tudatlanságát, de ezt már ismerjük. A vége pont ugyanaz lett, ahogy az elején láthattuk a videóban, csak megismerhettük az előzményeket – bár akkor nem láttuk, hogy Linda is ott volt.

Szerintem

Remélem, most már végleg vége ennek az egésznek, mert nagyon nyögvenyelős volt ez a rész. A rengeteg mechanikai keresők, a sok olyan tárgy, amiről még magyarul se tudom a nevét, nemhogy angolul… a generális maradjon jó sokáig börtönben.

Grafika: 08/10 – ha elhagyják végre az élőszereplőket, boldog leszek
Teljesítmény: 10/10 – legalább itt minden működött
Történet: 08/10 – lezártnak lezárt, de mehetnék már olyan területre, ami nem szól ennyire a mechanikáról?


Alább tudsz üzenetet hagyni.