Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2013. június. 21.

Megjelenés: 2012. október 8.
Fejlesztők: Artifex Mundi
Történet:
Egy anya és lánya a vidámpark kísértetházában szórakoznak, azonban az attrakció végén az anya már nem tudott kijutni a házból.

Amanda szemszöge

Legyünk hűek az oldal nevéhez egy kicsit minimálisan, haha :)
Mindig is féltem a bohócoktól, így a vidámparkokat se szeretem túlzottan. De Artifex Mundi a grafikájával meggyőzött, hogy ezt az egyet most elnézhetném nekik.
A rendőrség hívott egy detektívet, miután a kislányt egyedül találták (vagy volt olyan okos, hogy jelezte egy felnőttnek, mi történt), de bővebb felvilágosítást a menedzser tudna adni. De ha a nő ott tűnt el a kísértetházban, ott kellene kezdeni, de mindegy.

Már a zene és a majdnem este is ad egy olyan hangulatot, ami miatt én kényelmetlenül éreztem magam. A menedzser sehol, Susan Jones pedig egy tükörben van, és valami sötét árny elől menekült. Sőt, egy gyanúra adhat okot, hogy egy Jim Gibbons nevű késdobáló visszatért 25 év után a pályára, mikor előzőleg a partnere, Alice Baker meghalt a szám alatt.
Meg van egy Master, aki vadászik valakire, és olybá tűnik, Susan azért a választottja, mert kísértetiesen hasonlít a 25 éve elhunyt Alice-re…
Amíg bohóc nincs, csak egy elmebeteg őrült, én kitartok.

Jim elrohant a Félelem házába, amivel nekem nem volt semmi bajom. Viszont, úgy tűnt, hogy Jim és a menedzser ugyanaz a személy. Így Jim jogosan ejtette fogságba Susant, de az egy dolog, hogy ő elbaltázta a számukat.

Miután a detektív belépett a tükörbe, megkaptuk a karnevál rémálom változatát. Olyan, amibe még én se mennék szívesen, tekintve, hogy bírom ugyan ezeket, de sosem egészséges, ha mellé adsz egy őrült kinézetű bohócot is. Nem, köszi.
Elég sok volt a csont, a koponya, és valahogy nem éreztem úgy, hogy sokáig szeretnék itt maradni. De már biztos volt, hogy Jim feltámasztani akarta Alice-t úgy, hogy feláldozza érte Susant. Valahogy ki kellett szabadítanunk szerencsétlen nőt. Főleg azok után, hogy belecsapott a villám a cirkuszi sátorba, és hirtelen minden életre kelt a túloldalon.
Creepy, de ugyanakkor valamilyen szinten menő is.

A Félelem házában Jim berendezett egy olyan kis helyiséget, amiben Alice, ha felébred, kicsit összeszedheti magát, azonban hagyott egy üzenetet, ami szerint nem tud ott lenni, miután felébredt. Konkrétan elhozta a holttestet a sírból! Nagyon szereti, és arra kéri, legyen boldog élete. Ah, kis romantikus.
De miért köszönt el tőle, mikor az a célja, hogy vele legyen?
Elvileg a gonosz uralja Jimet, mert nincs igazából szándékában, hogy bárkit is megöljön, de többet csak a trailerében tudhattunk meg. Ha Jim és Susan ugyanúgy hal meg a két világban, akkor a gonosz ki tud szabadulni a börtönéből. Még szerencse, hogy a tükör őrzője a mi oldalunkon állt, mert mindössze a négy őrző medáljára volt szükség, hogy a gonosz ne tudjon kiszabadulni.

A bónusznak az volt a címe, hogy Last Chapter. Valahogy így arra gondolhattam, hogy ez utalhat arra, hogy Jim valahogy kijut abból a világból, ha már hősiesen feláldozta magát. Az őr mondta, hogy ki tud jutni, amint végleg legyőzi a gonoszt, és összerakja az amúgy összetört tükröt, máskülönben…
Viszont, ahhoz, hogy elpusztuljon a gonosz, ahhoz úgy kellene a gonosz lélekkristályát összetörni, hogy Jim feláldozza magát. És Jim erre hajlandó is volt. Amint ez megtörtént, az őr is azt mondta, hogy nincs már több dolga, hiszen nincs kitől óvnia a többi világot, de ad egy kivételes esetet: visszamehetett 1975-be, amikor még Alice élt… és megváltoztatta a múltat. Konkrétan, felmondtak mindketten.

Szerintem

A vége annyira eszméletlen aranyos volt, hogy úgy éreztem, így kellene minden egyke játékot csak úgy lezárni. És ez, amit Jim véghez vitt, tökéletes iskolapéldája az önzetlen szerelemnek. Annyira jó volt őket úgy látni, hogy együtt lehetnek tovább is.

Grafika: 08/10 – kicsit helyenként összezavarhatja a játékost, de én spec. élveztem a morbid oldalt
Teljesítmény: 10/10 – minden jó volt
Történet: 10/10 – kerek történet, kerek lezárás, kerek happy end

Amy Hozzászólások: 0 Artifex Mundi HOG Reviews

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020