Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/06/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Artifex Mundi HOG Reviews

Megjelenés: 2012. október 8.
Fejlesztők: Artifex Mundi
Történet:
Egy anya és lánya a vidámpark kísértetházában szórakoznak, azonban az attrakció végén az anya már nem tudott kijutni a házból.

Amanda szemszöge

Legyünk hűek az oldal nevéhez egy kicsit minimálisan, haha 🙂
Mindig is féltem a bohócoktól, így a vidámparkokat se szeretem túlzottan. De Artifex Mundi a grafikájával meggyőzött, hogy ezt az egyet most elnézhetném nekik.
A rendőrség hívott egy detektívet, miután a kislányt egyedül találták (vagy volt olyan okos, hogy jelezte egy felnőttnek, mi történt), de bővebb felvilágosítást a menedzser tudna adni. De ha a nő ott tűnt el a kísértetházban, ott kellene kezdeni, de mindegy.

Már a zene és a majdnem este is ad egy olyan hangulatot, ami miatt én kényelmetlenül éreztem magam. A menedzser sehol, Susan Jones pedig egy tükörben van, és valami sötét árny elől menekült. Sőt, egy gyanúra adhat okot, hogy egy Jim Gibbons nevű késdobáló visszatért 25 év után a pályára, mikor előzőleg a partnere, Alice Baker meghalt a szám alatt.
Meg van egy Master, aki vadászik valakire, és olybá tűnik, Susan azért a választottja, mert kísértetiesen hasonlít a 25 éve elhunyt Alice-re…
Amíg bohóc nincs, csak egy elmebeteg őrült, én kitartok.

Jim elrohant a Félelem házába, amivel nekem nem volt semmi bajom. Viszont, úgy tűnt, hogy Jim és a menedzser ugyanaz a személy. Így Jim jogosan ejtette fogságba Susant, de az egy dolog, hogy ő elbaltázta a számukat.

Miután a detektív belépett a tükörbe, megkaptuk a karnevál rémálom változatát. Olyan, amibe még én se mennék szívesen, tekintve, hogy bírom ugyan ezeket, de sosem egészséges, ha mellé adsz egy őrült kinézetű bohócot is. Nem, köszi.
Elég sok volt a csont, a koponya, és valahogy nem éreztem úgy, hogy sokáig szeretnék itt maradni. De már biztos volt, hogy Jim feltámasztani akarta Alice-t úgy, hogy feláldozza érte Susant. Valahogy ki kellett szabadítanunk szerencsétlen nőt. Főleg azok után, hogy belecsapott a villám a cirkuszi sátorba, és hirtelen minden életre kelt a túloldalon.
Creepy, de ugyanakkor valamilyen szinten menő is.

A Félelem házában Jim berendezett egy olyan kis helyiséget, amiben Alice, ha felébred, kicsit összeszedheti magát, azonban hagyott egy üzenetet, ami szerint nem tud ott lenni, miután felébredt. Konkrétan elhozta a holttestet a sírból! Nagyon szereti, és arra kéri, legyen boldog élete. Ah, kis romantikus.
De miért köszönt el tőle, mikor az a célja, hogy vele legyen?
Elvileg a gonosz uralja Jimet, mert nincs igazából szándékában, hogy bárkit is megöljön, de többet csak a trailerében tudhattunk meg. Ha Jim és Susan ugyanúgy hal meg a két világban, akkor a gonosz ki tud szabadulni a börtönéből. Még szerencse, hogy a tükör őrzője a mi oldalunkon állt, mert mindössze a négy őrző medáljára volt szükség, hogy a gonosz ne tudjon kiszabadulni.

A bónusznak az volt a címe, hogy Last Chapter. Valahogy így arra gondolhattam, hogy ez utalhat arra, hogy Jim valahogy kijut abból a világból, ha már hősiesen feláldozta magát. Az őr mondta, hogy ki tud jutni, amint végleg legyőzi a gonoszt, és összerakja az amúgy összetört tükröt, máskülönben…
Viszont, ahhoz, hogy elpusztuljon a gonosz, ahhoz úgy kellene a gonosz lélekkristályát összetörni, hogy Jim feláldozza magát. És Jim erre hajlandó is volt. Amint ez megtörtént, az őr is azt mondta, hogy nincs már több dolga, hiszen nincs kitől óvnia a többi világot, de ad egy kivételes esetet: visszamehetett 1975-be, amikor még Alice élt… és megváltoztatta a múltat. Konkrétan, felmondtak mindketten.

Szerintem

A vége annyira eszméletlen aranyos volt, hogy úgy éreztem, így kellene minden egyke játékot csak úgy lezárni. És ez, amit Jim véghez vitt, tökéletes iskolapéldája az önzetlen szerelemnek. Annyira jó volt őket úgy látni, hogy együtt lehetnek tovább is.

Grafika: 08/10 – kicsit helyenként összezavarhatja a játékost, de én spec. élveztem a morbid oldalt
Teljesítmény: 10/10 – minden jó volt
Történet: 10/10 – kerek történet, kerek lezárás, kerek happy end


Alább tudsz üzenetet hagyni.