Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal Chat
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/05/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Tags

Vicnél találtam, ő Niaa-nál, eredetileg Reisutoé, szóval ők érdemlik meg a copyright dolgokat.

Van valamilyen jellemző könyvolvasási szokásod – fura olvasópozíciók, valószínűtlen könyvjelzők, üvöltözés az adott olvasmánnyal?
Van hát. Jót kuncogok akár metrón is egy jó részen (Rhage táncai pl., azon jóket lehet röhögni). De sírtam is már szereplő halálán. Olyanok, mintha a régi ismerőseim lennének. Általában háton fekve kezdem az olvasást, de aztán jobban forgok, mint egy ringispil. 

Amúgy szakmámból kiindulva azonnal észreveszem a hibákat. Kedvencem, mikor észreveszem, hogy van egy fattyúsor az egyik oldalon, és simán át lehetett volna vinni az előző oldalra, vagy a névelők ott maradnak a sor végén. Meg azok a drága kimaradt betűk…

Elutazol egy hétre, a gép hamarosan indul – melyik az a három könyv, amit sietve besöpörsz a táskádba?
Mit három, a teljes Fekete Tőr Testvériség jön velem! (plusz a Halálos csók)

Milyen érzéseid vannak az e-book/e-könyvészet jelenséggel kapcsolatban?
Sosem fogja visszaadni egy könyv illatát, és egy kézzel fogható történet sokkal jobb, mint gépen tekerni… nem, nem fog a könyvnyomtatás kihalni, ezt én, mint szakmabeli mondom! Amit kinéztem ebookban, előbb lesz a polcomon, mint egy olvasón…

Szívesen olvasol verseket vagy drámákat?
Drámákat nem, verseket is csak akkor, ha olyan hangulatom van. Még a sajátjaimat se olvasom vissza. De spec. Poe meg Burton verseit nagyon szeretem.

Mi az az öt dolog, amit elvársz egy fanfictiontől?
Fanficíróként most mondjam, hogy milyen az ideális fanfic? Van története, vannak mellékszálak, van benne minden, ami egy jó könyvhöz kell. Fenntartja az olvasó érdeklődését, és kérdéseket szül.

Volt már olyan, hogy kellemesen csalódtál egy kötelező olvasmányban?
Let’s see… akkor utáltam olvasni. Utáltam a kötelezőket. Végül azt hiszem… a Pál utcai fiúk után jöttem rá, hogy jó olvasni. Az Egri csillagok után meg már kiskönyvmoly voltam.

És te melyik könyvet tennéd kötelezővé?
Harry Potter megfelel?

Melyik az a könyv, amit szégyen, hogy még nem filmesítettek meg?
Inkább nem kéne megfilmesíteni, mert tapasztalat, hogy lehet egy jó könyvet elrontani azzal, hogy vászonra viszed. A Rémségek Cirkusza ilyen volt. Nem kellett volna, nagyon nem. Szóval, én nem támogatom a könyvek » filmek fejlesztést.

Miért nincs több szinonima a könyv szóra?
Mert a könyv az könyv, egy olyan egyedi valami, amit Gutenberg bácsi feltalált nekünk. Egy olyan megfogható világot lehet kézbe adni egy könyvben, amit egy film soha, de soha nem fog tudni visszaadni, látványelemek ide vagy oda.

Melyik volt a legelső könyv, amit életedben olvastál?
Picuri azt hiszem, bár fogalmam sincs. Sok könyv van itthon.

Melyik volt a legutóbbi fanfic, amit olvastál, és miről szólt?
Egy saját fanfic, ahol kb. több film történéseiből írok egy történetet, ahol váratlan fordulatok szegezik a főhős lány útját, és persze, kialakul egy szerelmi háromszög is. Szerintem ígéretesen hangzik ^.^.


Alább tudsz üzenetet hagyni.