Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/05/03
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2013. április 26.
Fejlesztő: ERS Game Studios
Történet:
A vörös halál maszkja átültetve majdnem pontosan hidden object stílusban.

Amanda szemszöge

Mit kapunk akkor, ha Poe örökségét a hidden objectekkel vegyítjük? És egy orosz csapat nyúl hozzá? Bizony, az alábbi gyöngyszemet, ami már az ötödik a sorban.

Be kell valljam, a főoldal abszolút nem tetszik. Olyan, mintha azonnal rád ugrana a Vörös halál, és véged lenne. Aki tudja az eredeti sztorit, annak is feltűnik, hogy nem egy húsvér ember gyilkol, hanem egy sírjából visszatért hulla, ami tiszta vér, s hogy büntetésre számíthat, amiért a Vörös halál öltözékét vette magára a bálra. (bár igazából nem spoiler, csak az én iskolámban gondolták úgy, hogy Poe bácsit ki kell hagyni a tananyagból. Vérig vagyok sértődve a mai napig >.>). De ezektől el lehet tekinteni, mert az oroszokkal nem jó újat húzni ^^”. Így inkább nem a sértődöttségemet fogom elmondani, hanem azt, mit kaptam az ERS Games Studiostól.

Alig érkezünk meg Dupinnal, – aki véleményem szerint bele van zúgva a nyomozóba – máris pár ember dobálja meg tojással a polgármester szobrát. Nem tetszik a rendszer nekik, ami érthető is, hiszen a Vörös halál garázdálkodik a városra, s önjelölt bíróként lesújt. Újdonságként ért a fotózás lehetőség, s a trófeák gyűjtése a sorozatban, amit kicsit nehéz teljesíteni, mivel az egyik pontja az a feladatnak, hogy segítség nélkül kell végigvinni az egész sztorit, de még a miniket sem szabad hintelni vagy skipelni! Mondom, na jó, nem vagyok béna, hamar megcsinálom. Egy külön szobát kapott Dupin társa, ahova gyűjtögettem a cuccokat. Még egy cicát is beújítottam a menet közben :D. A kandalló fölött számtalan kitüntetés meg oklevél van, s mindegyiket Dupin írta alá… még hogy nem szerelmes a nyomozóba, ugyan már :D. Irigyli biztos az eszem, azért visz engem magával mindenhova X”DDD.

Na szóval, haladok befelé a városba. Mindenhol fotózok, végighallgatom/olvasom a monológokat. Sütöttem kenyeret a nőnek, megkerestem a kislány medálját meg hasonlók. Időközben a Vörös halál párszor megijeszt, de még ez sem vészes, legalább nem akart felgyújtani. Néha kellett a hint, mert eltévedtem, s egye fene, nem lesz több trófeám. Útközben szedegettem tűzgolyókat, amik segítettek abban, hogy én döntsem el, a polgármester, vagy a Vörös halál az igazságosabb. A vége felé aztán átrendeztem az egészet, végigjátszva az összes állítást, és így ítéltem el a polgármestert. Odáig persze, hogy a Vörös halál volt a gonosz, Gris Grimly rajzával kialakult egy kép rólam. Egyszer láttam tumblr-ön egy képet, a legelső Operaház fantomjából, s az ottani fantom egy az egyben elmehetne a Vörös halálnak… de ez csak az én kis vágyaim közé tartozik ^^.

Legmeglepőbb fordulatom is volt, amire nem számítottam a sok újdonság mellett: Dupint meglőtték T_T. Szíve fölött találták el, de akkor is olyan mosolyogva közölte, hogy én lássam el, mintha nem lenne semmi baja. 

Szerintem:
Az ERS Game Studios nem tud csalódást okozni! Azt kell mondanom, hogy igen, megint minőségi játékot tettek le az asztalra, még ha nem is követte pontosan a sztori vonalát. Végtére is, az Aranybogárban sem kellett matekozni annyit. A bónusszal nem végeztem még, fáradt voltam, így azt most nem fogom értékelni.

Grafika: 10/10 – mint mindig, hibátlan
Teljesítmény: 10/10 – tökéletes ^^
Történet: 09/10 – nem merte az orosz csapat bevállalni a sztoribeli hullát, vagy mi a szösz? és a hét színes szoba? csak ennyi a bajom, amúgy minden oké.


Alább tudsz üzenetet hagyni.