Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/05/10
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cursed Fates Fenomen Games HOG Reviews

Megjelenés: 2013. január 7.
Fejlesztők: Fenomen Games
Történet:
A Hudson-folyó partján fekvő kisvárosban, Sleepy Hollow-ban rengeteg titok lappang, és még a Fejnélküli Lovas legendája is úgy néz ki, valóság.

Amanda szemszöge

Aki látta Tim Burton filmjét, annak nem lehet ez a játék ismeretlen. Majdnem minden úgy történik, mint a filmben, így újdonságot igazából csak a grafika okozhat (még Johnny Depp is érdekesen néz ki rajzolt másként). Szóval, Ichabod Crane Sleepy Hollow-ba utazik, ahol már lefejeztek három embert, és a dolgunk elkapni a tettest.

Első fejezet
Először találkoztunk a néhai Pieter Van Garrett szellemével, aki már bánja, hogy aláírt egy szerződést, de ez késő bánat. Sikeresen lenyugtattuk, így tovább mehetett a túlvilágba, meg láttuk a lovast is a városban lovagolni.

Második fejezet
A fejezet elején találkozhatunk az ifjú Masbeth-tel, aki rögtön felvilágosított, hogy mióta a Lovas itt van, senki sem merészkedett ki a biztonságosnak hitt otthona falai közül, de Ichabod nem hiszi el, hogy ez egy démon, szerinte igazi emberrel van dolgunk. Még akkor sem, mikor megölik az özvegyet, de a fiú most itt életben maradt.

Harmadik fejezet
Az ifjú Masbeth könyörög, hogy mentsük meg az apját, mert a Lovas után eredt, szóval semmi Isten alkotta tárgy nem fog rajta. Ahogy azt az idősebb Masbeth is megtapasztalta, mert mire Ichabod utolérte, már lefejeződött, és már csak a szellemével tudtam beszélni. Csóri.

Ja, és itt olvashattam először, hogy a Lovast két ikerkislány csalta tőrbe, és ők is fejezték le, de ez csak legenda. Ahha… azóta keresi a fejét.
Egy boszorkány is segít, ő árulta el, hogy hol van a Lovas eltemetve, de a feje persze nem került elő.

Negyedik fejezet
Itt találkozhatunk végre Katrina Van Tassellel, aki kicsit sem hasonlít Christina Riccire. Vissza kellett adnom neki az anyja gyűrűjét, aztán csakhamar a temetőben találtam magam, ahol Pieter felesége fogadott, aki totál ki volt akadva a titkos esküvő miatt, miért kellett titokban tartani, hogy boldogok együtt. Valamint az utolsó kívánsága miatt is feldúlt volt. Ugyanis mindent a nőre hagyott, ámde most, hogy ő sem élt, minden a Van Tassel családra szállt.
Mielőtt még a festményét megkaptam volna, az özvegy Veenship sikolyának hírével érkezett Masbeth. Egyiknek se könnyű, hamar elvesztették a családjukat. A házban találkozhattunk és beszélhettünk végre Baltus Van Tassellel, aki bizonyítottan nem lehetett Van Garrett gyilkosa. Igen, itt is Ichabod felfogása lassú volt a természetfelettivel szemben, mint a filmben, próbáltam elvonatkoztatni tőle.

Ötödik fejezet
Máris Van Tassel is halott, és ő sem érti, miért kellett meghalnia. Addigra Ichabod már tudja, hogy valaki a Lovast a koponyájával irányít, és igen, én is Van Tassel asszonyságra gondoltam, és hasonlóan, mint a filmben ő volt. Marie elmondta, hogy mikor az apja meghalt, nem tudták fenntartani tovább az otthonukat, ezért a Van Tassel és a Van Garrett család kisemmizte őket. Egyik helybéli sem állt ki mellettük, mert féltek az anyjuktól, aki boszorkány volt. Végül is, igazuk volt, mert a kicsik megtanulták a fekete mágiát, és segítettek a katonáknak tőrbe csalni a Lovast, aki már akkor is a kor legjobb harcosa volt lóháton.
Miután megállítottuk Marie-t, visszavittük a Lovasnak a fejét. Visszakapta azt szépen eltűnt.

A bónuszban Ichabod el akarja pusztítani az ördög kardját, mert az képes a mesterét visszahozni az életbe, és a Lovasból bőven elég volt már. Végül is, sikerült is neki.

Szerintem

Mivel a film az egyik kedvencem, nem tudtam elvonatkoztatni tőle, de nem is volt ezzel baj igazából. Minden jó volt, kivéve, hogy sokat kellett mászkálni, és a régimódiság is hátráltatott, de emiatt volt némi parafaktor is benne, a régies ábrázolás nagyon sokat dobott rajta.

Grafika: 10/10 – ilyennek kellett volna lennie minden HOG-nak
Teljesítmény: 08/10 – pár apróság hiányzott, de ezek nélkül is élvezhető volt
Történet: 10/10 – hiába van belőle számtalan feldolgozás, mindig örülök egy újabbnak.


Alább tudsz üzenetet hagyni.