Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

2013. április. 12.

Megjelenés: 2013. március 18.
Fejlesztők: Sunward Games
Történet:
A Rend új tagot avat be, Nathan Williams személyében. Azonban a beavatása során megtudja, hogyan veszítette el a családját, emiatt bosszút esküszik.

Amanda szemszöge

Mivel az előző részben megmentettük Sarah apját, Gordont, ő értesíti először a lányát, hogy nagy baj van, és legyen felkészült. A Tengerészeti Múzeum kurátorát, Christophert kell megtalálni, aki segíthet a homályos részletek felderítésében.
Odaérve Sarah visszaemlékezik egy történetre, miszerint Aeronheart királysága sok ezer évvel ezelőtt virágzó állam volt, a királyuk, Amadon pedig két tárgyból nyerte erejét: egy maszkból és egy jogarból. Valószínű, hogy Nathan a bosszújához szeretné a jogart is, mert a maszk már nála van.

Megtalálva az idős, kerekesszékben ücsörgő Christophert elárulta, hogy már előre sejtette, hogy rossz vége lesz ennek, hiszen Gordon nem hallgatott rá. Egy olvasatlan levélből még az is kiderült, hogy Linus (a magyar) meghalt, és így a Titkos Ötös (előző részben a gyűrűk őrzői) tagjai közül egy hely kiadó, és Nathan arra pályázhat. Simán beleférhetne oda Sarah, ha engem kérdeztek.
Amit azonban Nathan nem tud, hogy a Rend birtokából a felfedezést követő napokban ellopta egy tolvaj a jogart. A hajó (ami egyben időgép is), a Royal Griffin meg elviekben megsemmisült, holott a Múzeumban lett elrejtve. Amint megtalálta, visszautaztak 1677-be az öreggel, hogy megakadályozzák a vándor kivégzését, aki ellopta a jogart.

Ahhoz, hogy bejussunk a várbörtönbe, több embernek kellett segítenie, hiszen a kulcsot valami elmebeteg állat felnégyelte, és anélkül nehezen juthatott volna be egy másik bejáraton hozzá. Nem hiába, már az 1600-as években is volt a királyoknak titkos menekülő útvonala, vészhelyzet esetén. Kiszabadítva a fickót megkaptuk a koordinátákat, hol rejtette el a jogart, így útra keltünk.

Ami nekem tetszett, hogy a bónuszt belerakták kb. a játék közepébe, egy titkos kis szigetet, ahol lelkeknek kellett segíteni továbblépni, és a végső célban beszélni magával Amadon királlyal.
A király elárulta, hogy ifjabb testvérei különösen viselkedtek, még azok után is, hogy apjuk elhalálozott. Segíteni kellett őket is lenyugtatni, majd amint mindenki továbblépett, kiszabadultunk a bónuszból, és folytathattuk utunkat a jogarért.
A jogar egy tengerparti sziklába vésett monostor falain belül található, egy elég vérszomjas sárkány őrizete alatt (el is kereszteltem Magyar Mennydörgőnek). Mily meglepő, de szinte örültem annak, hogy a Rend ellensége, a Sárkányok karmai között volt a jogar, nem csak átvitt értelemben.

Napjainkba visszatérve Sarah a Rend főhadiszállására rohan, hogy még időben megmenthesse (ismét) az apját. Még szerencse, hogy ez sikerült, így mindenki megmenekült, és a Sárkányok is kaptak egy újabb vereséget.

Szerintem

Még mindig nehéz elhinni, hogy hazánkban létezik egy HOG készítőbrigád, akik még színvonalat is tudnak nyújtani. A grafika nagyon tetszik, szinte már-már élethű. A történet ismerős, de mégis annyi újdonságot látni benne, hogy nehéz találni bármit, amibe bele lehet kötni. Egyetlen dolog: lelakatolható inventory-t kérek!!!

Grafika: 10/10 – előbb már említettem, mennyire tátva maradt a szám egy-két háttértől
Teljesítmény: 08/10 – a játék vége felé egyszerűen elment a hang
Történet: 10/10 – azért arra kíváncsi lennék, mit szólt a takarítónő, mikor meglátta az összetört hatalmas bálnacsontvázat a földön


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020