Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/03/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Grim Facade HOG Reviews

Megjelenés: 2013. március 29.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:

Megölnek egy férfit az éjszaka közepén, és bár a hirtelen özvegye hív segítséget, később a lakás felrobbant. És úgy tűnik, nem egy egyszerű esetről van szó.

Amanda szemszöge

Már a bevezető alatt hallottam azt a csodálatos spanyolos zenét, ami az egész játékot végigkísérte. A zene minden esetre tökéletes volt.

Kaptunk egy társat Aiden személyében, és ő mondta, hogy tegnap este Hugo Sanchezt megkéselték az irodájában, és először a feleségét, Gabrielát hallgattuk ki, majd körbenéztünk Hugo irodájában. A képek alapján nem tűntek boldog párnak, sőt, egy ott hagyott zsebkendő miatt Gabriela azt gyanította, hogy férjének szeretője van, de a férfi mindent tagadott.
Motivációnak a féltékenységet és a megcsalást simán fel lehet írni.

Ami még nagyon cuki volt ebben a részben, az a sivatagi róka, ami egy papír fecni szerint az egyedüli rókafaj, amit lehet idomítani. És szerencsétlen sokszor vadásszák amúgy a szőre miatt, és egyesek a húsáért… brr… szerintem túl cuki ahhoz, hogy ne legyen védett állat.
Gabrielát valaki elrabolta, érdekes mód pont akkor, mikor beszélni akartam vele, és a házban is volt valaki. Aiden szerint a két személy ugyanaz.

A hálószobában találtunk egy szerelmes levelet egy Esmeralda nevű nőtől, és úgy tűnt, hogy Gabriela tudott erről a levélről, mert a naplójában írta, hogy annyira ki van akadva a férjére, hogy szíve szerint megölné. Sőt, egy rúzsnyomos ing is bizonyíték, hogy valaki félrelépett.
De akkor miért rabolták el Gabrielát, ha közben nagyon erős a gyanú, hogy ő bérelt fel valakit – hacsak nem tette ő. De egy levél szerint mindenki hazudik, ne higgyünk senkinek.
Gabriela pedig ez idő alatt meglépett egy hintón.

A város főterén sétálva egy galamb elhullajtott egy levelet, miszerint Esmeralda az igazi gyilkos, nem Gabriela. Na, kezdődik, a szerelmi háromszög, ahol senki sem osztozik senkin, így másé se legyen.

Ebben a részben is volt egy boltos, akitől sok dolgot tudtunk venni, amivel tovább tudtunk haladni. De a festmény az előző részből ismert Giovanniról haláli volt.

Végre találkozhattunk a hírhedt Esmeraldával is, akinek egy tündéri kutyus volt a kezében, de ő azt mondta, hogy a rendőrség már mindent átvizsgált, és Hugo testét elvitték már a hullaházba. Még be is ismerte, hogy tényleg viszonyuk volt.
Viszont úgy tűnt, ő is házasságban élt, és mikor a férje Carlos tudomást szerzett a viszonyról, nagyon dühös lett, majd reggel fogta magát, és elment. De akkor ki volt az a szakállas-kalapos alak, akivel volt?
A naplójából is úgy tűnt, hogy ő robbantotta fel az irodáját, miután megölte.
Motiváció ugyancsak féltékenység.

Hugo irodájába valaki betört, meg is próbálta lelőni a detektívet, de a róka megmentette. Néha tényleg jó, ha fémet hordasz a fejeden. A tett helyszínén sok mindent nem találtunk, a kalapos fickó megelőzött, és lépten-nyomon hátráltatni próbált. Sőt, már biztos, hogy Esmeralda benne van a gyilkosság kitervelésében, mert véletlen találtunk egy levelet, amiben az állt, hogy elrendez mindent. Ez is több mint gyanús.
Hugo irodájában volt egy végrendelet, miszerint minden, ami az övé volt, egyetlen kizárólagos örököse van: Esmeralda Cortes.
Innen kezdve Esmeralda is gyanúsított, és ugyancsak féltékenység és nyereségvágy lehetett a motivációja. Meg minek egy gyilkosnak hamis útlevél? Carlosé volt egyébként.

Lassan haladtunk tovább, és már alapos gyanúval átkutattuk Esmeralda birtokát is, akinek a széfjében találtunk egy levelet, hogy Hugo várta őt egyik nap a hotel 11-es számú szobájában, és egy levélben kihívta Carlost, hogy csak akkor hagyja a feleségét békét, ha odamegy reggel az irodájába. Carlos és Esmeralda minek ölte volna meg Hugot, ha utóbbival szeretők voltak?

A boltos eladhatta Carlosnak a késkészletet, aminek egyik darabjával végül végezhetett Hugoval, így nincs több véletlen.
A hotelszobában azonban nem találtuk meg a nőt, csak levelet, meg egy műszakállat. Úgy tűnt, hogy Hugo eljátszotta a halálát, és akinek a holttestét megtalálták, az igazából Carlos volt. De a gerlepár valahova menekülni készül.

Hugo bezárta a nyomozópárost egy pincébe, de egérutat akkor sem nyertek. Ekkorra már az engem nagyon zavaró tüzet a főtéren eloltották, így nem akadályozott meg már semmi, hogy a vonatállomásra menjünk. De előtte, egy labirintuson keresztül találkoztunk egy jövendőmondóval, majd megmondta nekünk, hogy Esmeralda és Hugo már rég a vonaton ülnek. Egy sor vád van ellenük amúgy is.

Egy csodaszép helyen szálltunk le, de nem volt idő nézelődni, dolgunk volt, utol kellett érni azt a vonatot, amiben a gerlepár utazott, bár a grafikán nem látszódott, hogy mozgó vonatról volt szó. Aiden kitalálta, hogy állítsuk meg a vonatot, mert akkor kijönnek, és letartóztathatjuk őket. Miután kijöttek, Esmeralda mindent bevallott: ő tervelte ki az egészet, mert Hugoval csak így lehettek szabadok. Azt akarta, hogy mindenki azt higgye, Carlos ölte meg Hugot, és nem fordítva, és egy mediterrán országba utaztak volna, ha nem állítjuk meg őket. Hugo már rohant felénk, hogy leverjen egy nagyot, de megbotlott a szőnyegben, így egy időre elvesztette az eszméletét.

A bónuszban a vonatról Hugo megszökik, és egy ismeretlen városban szállt le, majd menekült el. Viszont, a vonaton egy levélben az állt, hogy egy G betűs nő várja Esmeraldát a temető melletti faházban, és szabaduljon meg a mihaszna férjétől. Gabriela, veled meg mi lett?
A temetőnél a sírásótól (aki amúgy tiszta Ozzy Osbourne volt nekem) el kellett nyerni a kulcsot, hogy bemehessünk. De a temető melletti faház a lényeg, nem a temető.
De aztán valóban elmentünk a temető melletti faházhoz, de egy csapda mélyén megtaláltuk Hugot, akit valahogy nem akartam kiengedni onnan, akármennyire is jól nézett ki. De a sztori megkövetelte, és elvileg, a „csodálatos” Esmeralda is ott van.
Hülyegyerek, csak a pénz kell neki.
A pincében tényleg megtaláltam Esmeraldát, csodásan egy székhez kötve. Látszólag nem ő csinálta magának, de lehet, hogy ezt tervelték ki Hugoval, hogy így meneküljenek meg, vagy valóban Gabriela tervez bosszút állni?
Az utóbbi volt az igaz, csak nem úgy, mint terveztem. Gabriela végre mindenre rájött, és úgy állt bosszút a gerlepáron, hogy úgy tűnjön, mintha Hugo és Esmeralda harcoltak volna a pénzért, de megölték egymást. És így, hogy egyikük sem volt az útjába többet, megléphetett a pénzzel.
De végszóra megjelent Gabriela. Neki az nem elég, hogy a detektív adjon neki igazságot, a saját kezébe vette a dolgokat, mert szerette Hugot, de elvett mindent tőle.

Végül aztán mind a hármat bilincsben vitték el, és hiába kért bocsánatot Hugo, Gabriela már csak a halálsoron akarja őt látni. Mondjuk, gyanús volt, hogy Esmeraldán nem láttam bilincset.

Szerintem

Határozottan az egyik kedvencem a szériából ez a rész, és muszáj vagyok emlékeztetni magam, hogy ez nem csak csodaszép tájak. Árulás, szerelem, gyilkosság, és a többi hacacáré, hogy tökéletes történetet adjanak. ERS, a nem létező kalapom emelem előttetek.

Grafika: 10*/10 – csodaszép volt minden és mindenki
Teljesítmény: 10/10 – meg vagyok elégedve mindennel
Történet: 10/10 – bár a bűnösöket elkapták, és biztos, hogy nem látom már egyiket sem viszont, azért boldog vagyok, hogy ez a flamenco táncos Esmeralda nem randalírozik többet


Alább tudsz üzenetet hagyni.