Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/03/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Dark Tales HOG Reviews

Megjelenés: 2011. október 7.
Fejlesztő: ERS Game Studios
Történet:
Aki olvasta az Elsietett temetés c. Poe novellát, ismerős lesz a történet, de nagy vonalakban nekünk kell megtalálni egy hölgyet, aki idő előtt temettek el.

Amanda szemszöge

Mai alanyom az Elsietett temetés HOG változatára esett. Nem mai az ERS játéka, de grafikailag, zeneileg és ötletekben ott van a topon.

Az intróban már tudtam, hogy a képen is látható szellem ugyanúgy járt, mint a történet női főszereplője, akit a pénzhajhász férje gyorsan halottnak akart tudni, ezért tetszhalotti állapotában eltemette. Na de Victorine még élt! Úgy szeretem ezt a nevet.

Első meglepetés, hogy Dupin végre megszólal úgy, hogy animálták is. Itt kezdtem megszeretni ezt a fickót. Persze, az eleje még nagyon könnyű, mikor a fa mögötti részre be kellett jutnom. És az is megdöbbentő volt, hogy egy hotelen keresztül jutunk az amúgy gyönyörű városba. A temetőnél lévő kisöreg egyszerre ijesztő meg komikus. A könyvtár után éreztem, hogy kezd a figyelmem alábbhagyni, pedig tudtam, mit hol találok, mégis a laborban kifogott rajtam pár dolog. Hiába, a kémia nem az én barátom.

Második legnagyobb meglepetésem, hogy mire elértem Renelle-t, a fickó fogja magát és meghal. Kérem, miféle dolog ez? Tisztességesen be akartam börtönözni! >.<. De legalább rendes volt annyiban, hogy a kezembe nyomta Victorine kulcsának a darabkáját. Hogy én hogy szerettek kulcsokat összerakni…

Harmadik meglepetés a bónusz pálya, amit hagynom kellett volna máskorra (HOG-ozni este jó, a sok apróbb tárgyat könnyebb észrevenni sötétben), mivel a vége annyira összefolyt, hogy nem értettem, mi lett a kisöreggel a temetőből. Istenítette Renelle módszerét, vagy mi a szösz? De annyira fürge, hogy a hegyomlást túlélte, de azt, hogy az ostorral lefegyvereztem, már nem.

Szerintem:
Az ERS Games nem okozott eddig csalódást. Annyi, de annyi klassz HOGot adtak ki, hogy már komolyan kezdem sajnálni, hogy nem lehet boltban kapni pár száz forintért (mivel nem egy Sims vagy Devil May Cry). Gondoljunk csak bele, hány sorozatuk van, és annak hány darabja! Én mindenképpen befizetnék rájuk, legalábbis a Dark Tales sorozatra. Mert Poe-mániásnak csak jók a Poe-s holmik, nem igaz?

Grafika: 10/10 – most komolyan, kell bizonyítani, hogy az oroszok tudnak?
Teljesítmény: 10/10 – lassú gépeken is megy, legalábbis anyám nem panaszkodott
Történet: 10/10 – követi az Elsietett temetés cselekményszálát, itt-ott kibővítve. egyike a kedvenc Poe-írásaimnak


Alább tudsz üzenetet hagyni.