Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2013/01/11
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Haunted Manor HOG Reviews Top Evidence Studio

Megjelenés: 2010. augusztus 16.
Fejlesztők: Top Evidence Studio
Történet:
Áll a város szélén egy elhagyatott ház, amit senki se mert megközelíteni, egészen Stan Riddle-ig, aki képtelen volt ellenállni egy jó fogadásnak. Ő és még két barátja bementek a házba, de nem számoltak a következményekkel.

Amanda szemszöge

Szintén egyike volt azoknak, amiket megnéztem, de kicsit lassú és monoton hatása miatt nem vált a kedvencemé, pedig a története igencsak jó volt. Stan 15+ helyiségen keresztül gyűjti össze a nagy folyosón levő tükör összetört darabjait, mert a Tükrök Ura (a címszereplő) foglyul ejtette Stant.

01. Corridor
Imádtam ennél a résznél, mikor először jelent meg az Úr, hogy nagyon baljóslatúra váltott a zene. Viszont, a szó szerint „mindenhol mindent keresni kell” részt kihagytam volna belőle. A tükördarab egy széfben volt itt.

02. Electrical Room
Itt már kicsit sikerült a parafaktort beindítani, és itt kezdtük el megtudni, mi történt a házban valójában. Johnnynak volt egy dadája, akinek elég busásan megfizették a fáradozásait, még akkor is, ha Johnny gonoszkodott. De mitől lett gonosz, azt nem tudom.
Miután végeztem a szobával, megjelent a dadus, és elárulta, hogy bármilyen szobába megyek, azonnal kapcsoljak villanyt, mert a gonoszok nem szeretik a fényt, és csak a testtel rendelkező lelkek tudnak a tiszta tükrökön utazni. – Kösz az infót!
Az itteni tükördarab a sarokban volt.

03. Living Room
Valószínűleg a ház tulaja annyira imádta önmagát csodálni a tükörben, hogy ez jött kapóra az Úrnak, hogy foglyul ejtse a lelkét – legalábbis ezt tudtam meg a történetéből. Sőt, ők is mind az Úr foglyai lettek. A tükördarab itt a kandalló tűzében égett.

04. Basement
A pincében dolgozott egy órakészítő, mikor megjelent az Úr – kliensnek gondolta szegény, aztán a vesztébe rohant. A tükördarab pedig a pénztárgépben volt, és csak annyit mondott a kis öreg, hogy addig kell a tükördarabokat összegyűjteni, amíg nem a test nem tűnik el.

05. Cellar
A borospincében már rögtön feltűnt, hogy tele volt különböző évjáratú borokkal a polc. Viszont a borgyűjtő egyik nap azon tűnődött a tükör előtt, hogy mennyi ital jutatta el arra a szintre, hogy meglássa magában a démont – akkor a démon egyszerűen csak visszapislogott rá. Gyanúsnak tűnt, hogy a gyűjtő egyben alkoholista is volt, méghozzá akkora, hogy három üveget a tükörben akart megtalálni.
A tükördarab pont a boros polc egyik fiókjában hevert. Az alkoholista látta magát a Tükrök Urát a tükörben, de azt hitte, hogy csak a bor beszél belőle.

06. Pantry
Itt találkoztunk egy elég akaratos rossz Wednesday Addams hasonmással, aki kioktatott, hogy miért kapcsolunk mindenhol villanyt, mert azt az Úr nem szereti, és követelte az addig megszerzett darabokat. Anyukád téged se nevelt meg, látom.
Az itteni tükördarabot a kamra egyik polcán rejtették el egy ládában.

07. Dining Room
Az ebédlő következett, ahol először a csillárra raktam vissza 17 kristályt, majd megjelent Johnny édesanyja, a tökéletes úrnő, aki még elnézést is kért, hogy nem fogadhatott rendes körülmények között az otthonában – egyetértek.
A hölgy elárulta, hogy minden az esküvőjének napján kezdődött, mikor a Tükrök Ura elcsábította. A fiáról volt szó, Johnnyról, aki biztos volt benne, hogy a fiának jót fog tenni a leendő felesége. Csak azzal nem számolt, hogy a lány lelke ad meg neki mindent, amire vágyott. Itt már elgondolkodtam, hogy talán Johnny lett a Tükrök Ura. A tükördarab itt is egy széfben volt.

08. Kitchen
A konyhába lépve már találtam egy levelet, amiben az állt, hogy öten már éheztek, és Stan lesz a következő. Kötve hiszem. Egy szegény család volt az áldozat, a három gyerek miatt fontos lett volna nekik az állás. Az apa egyszer a tükörben hatalmas lakomát látott, ezzel sétált be az Úr csapdájába. Sokáig ellenálltak, míg végül csak az anya és az egyik fiú bírt ellenállni.
De éhesek, és jobban örülnének valami olyannak, amit nem az Úr készített. Sütöttünk egy pizzát, majd megtaláltuk a konyhasziget fiókjában a tükördarabot. Kicsit már unalmas a gyűjtögetés, de érdekelt, mi történt a családdal, és a Wednesday-klónt is szerettem volna móresre tanítani.

09. Nursery
Csak emlegetnem kellett a kislányt, kiderült, hogy ikrek. A gonoszabbik először a húgát lökte a tükörbe, majd ő ment bele maga is. Imádom ezt az „ikrek egyike gonosz” elméletet. De komolyan.
Amint fényt kapott a szoba, megjelent a jó iker, aki félt a testvérétől is a sötétben, de minden ellenére szereti, és várja őt a szobájukban. Egyem meg, kis tündér. A tükördarab meg az egyik festmény felett volt elrejtve.

10. Wardrobe Room
Közeledünk a végéhez, érzem. Nemsokára Stan – és én – szabad lesz ebből a rengeteg kotorászásból. Legalább lett volna valami haszna azon kívül, hogy mindenhol kiválogatjuk a továbbjutáshoz szükséges darabot.
Itt találkoztam még egy úrral, aki a sorsán siránkozik, mert a párja inkább a Tükrök Urát szolgálta. Még rendes, úriemberhez méltó temetést sem kapott. Meg kellett keresni a végrendeletét, hogy megkaphassuk a következő tükördarabot.
De nem kell az arát sem sajnálni, mert kapzsi volt. Remington grófnak hívták a szerencsétlen itt kísértőt, és mikor megtagadta, hogy feleségül vegye, és megossza a vagyonát, akkor fordult a tükörhöz, akitől megkapta a gazdagságot, valamint elvette Remington életét is – ezzel megfosztotta attól is, hogy nagyszabású temetést kapjon – ez tényleg így volt leírva.
A grófnak össze kellett állítani egy ruhát – ez volt a végrendeletében, mintha azt akarta volna, hogy azzal legyen eltemetve. A tükördarab itt egy gardróbszekrény mellé volt téve.

11. Study
Alig léptünk be, megjelent egy férfi, aki közölte, hogy ő is sokszor keresett olyan dolgokat, amikre nem volt igazából szüksége. Sőt, megerősítette, hogy a fia a Tükrök Ura, és Angliában járunk, mert így ő lett a legerősebb, és ha nem csinálunk semmit, akkor a világ legerősebbje is lehet. Csak nem te vagy Johnny fiú apja?
Még meg is próbált rábeszélni, hogy adjuk fel a darabokat, mert az ő oldalukon dicsőség vár. Az nem az én asztalom, köszi. Láttuk is, ahogy az apa a saját fia előtt térdelt le, és fogadott örök hűséget neki. Johnny fiú, ez nem jó így. De mi váltotta ki ennyire? Hogy a kishúgait is képes volt tönkretenni?
A tükördarab itt a földgömbben volt elrejtve. Végül is, megszereztük a tükördarabot, nem érdekeltek a fenyegetések és az ajánlatok.

12. Garage
Egy csodálatos nem kedvelt részem, a garázs. Nem vagyok egy mechanikai zseni, és az itt fogadó szellem sem volt éppen ránézésre százas. De elmondta, hogy itt dolgozott a műhelyben, és egyszer csak meghalt. Vissza kellett neki állítani a modell kocsijait, hogy megkaphassuk a tükördarabot, ami a száraz lefolyótálcában volt elhelyezve.

13. Greenhouse
Az üvegházba érve – ami igazából csak egy növényekkel túlnőtt kültéri rész volt – megjelent egy vízköpő, ami az Úr egyik szolgája volt, és közölte, hogy minden készen van arra, hogy Stan csatlakozzon, és megkaphasson mindent, amiről álmodott: pénz, erő és sok szolgát. Ez a hely meg igazából a kúria szíve. Stan segíthetett volna neki új lelkeket szerezni, de mi szeretjük megmenteni őket, nem feláldozni.
Bah, nem mehetnénk már végre haza innen?
A tükördarab a szökőkút feletti üregben volt elrejtve.

14. Armoury Room
A fegyvertárban a vadász mondta, hogy legyünk dörzsöltek, mert itt tele van minden csapdákkal, és reméli, hogy legalább mi kijutunk, ha már ő nem tudott.
A vadászt az Úr azzal csalta csapdába, hogy azt hazudta neki, neki értékesebb állatgyűjteménye van, mint a vadásznak. Meg nekem ebben a teremben nagyon úgy festett az egyik fal, mintha lett volna ott egy átjáró, csak befalazták. És valóban volt ott valami, csak ágyúval szét kellett lőnöm – a vadász pedig mondta, hogy valószínűleg a sportvadászat iránti szenvedélye miatt figyelt fel rá az Úr, de riválisként tekintett rá. A falban volt egyébként a tükördarab.

15. Observatory
Lassan a végénél járhatunk, mert elég sok darabja meglett a tükörnek már – végre, nemsokára láthatjuk a tiszta kék eget – és milyen jó hasonlat ez itt az obszervatóriumban.
Egy tudós szelleme volt, aki kutatásokat végzett a lelkeknek, ezért megkerestük neki a teleszkópja darabjait. A csillagászt azért fogadta fel az Úr, hogy találjon más dimenziókat, ahonnan lelkeket gyűjthet be – a kis telhetetlent! – de mást talált a csillagok állásában. Nem árulta el, mi volt az. A tükördarab pedig a padlóban volt elrejtve egy kőlap alá.

16. Bedroom
A hálóban megtaláltuk Johnny menyasszonyát – már ami maradt belőle, mert csak a csontváza maradt fent. A nő próbálta elhúzni Johnnyt a vízköpőtől, de nem sikerült, mintha transzba ejtette volna. Mondtam, hogy Johnny a Tükrök Ura, ugye?
De honnan került elő akkor ez a kis lény?
Szegény nő úgy hitte, hogy amit a városban beszélnek róla, az mind alaptalan, mert vele más volt – mégis összetörte a szívét. Akkor hitt csak a városiaknak, mikor a szerelmüket és a fiatalságát feláldozta a démonnak. És tényleg úgy volt, ahogy azt Johnny anyja mondta még az ebédlőben. Megjelent a démon, Johnny elfogadta az ajánlatát, és feláldozta a szerelmét azért, hogy halhatatlan és erős legyen, és ezzel összekötötte magát a kúriával. A kúria meg lelkeket zabál ezek szerint. A tükördarab pedig a menyasszonyi fátyol alá volt elrejtve.

17. Sarcophagus
Az utolsó figurát is megtalálva megtudtuk, hogy valóban igazam volt, Johnny felnőttkorára lett a Tükrök Ura, annyira elvarázsolták a tükrök maga körül. Közeledik az epic boss fight.
Még hiányzott ekkor négy darab, de sorban megtaláltuk őket. A második után megint megjelent a vízköpő, és közölte, hogy simán Stan lehet az új Tükrök Ura, mert most már készen áll rá, csak ki kell mondania, hogy „elfogadom, kúria”. A gyilkos lélekzabáló ház. Milyen epic.
Az utolsó előtt össze kellett gyűjteni a 12 csillagjegyet a kúria különböző területein, ugyancsak keresőkben, és agyvérzést kaptam, mire a végére értem. Nem írnám le, melyik hol volt. Miután meglett mindegyik, és kinyitottuk a koporsót, megjelent John, és követelte, hogy adjuk oda a darabokat, mert nem tudjuk, mit csinálunk – de, haza akarunk menni.

Kijutva Stan barátai már várták őt, és nevetve megállapították, hogy a szóbeszédek nem valódiak, a ház nem kísértetjárta. Stan elviek csak pár percet volt a házban – nekem azért tűnt egy örökkévalóságnak, de 1-2 órának biztos, és Stan megnyerte a fogadást.
De mikor indultak Stan szeme vörössé vált. Mintha John jutott volna ki, nem Stan.

A bónuszban valakinek a bőrébe bújva a házba kerültünk megint, ahonnan ki kellett jutni. Egy szobrot kellett ellátni királyi kellékekkel (palást, jogar, korona és egy medál), majd akkor derült ki, hogy ez a fickó az igazi Stan, és John kijutott a házból, és lesz még egy felvonása ennek a kalandnak. Ugyanis, valahogy Stan lelke és teste különvált, de most, hogy végre egybe kerültek, ideje a visszavágónak.

Szerintem

A grafika sok helyen helyénvalónak tűnt, mégha furcsának is hatott, mikor mozgott a pókháló. Zene is alig volt, csak mikor kellett, a karakterek nem beszéltek. Már alapból nem lehetett kapcsolgatni, hogy le legyen-e lakatolva az inventory, vagy sem, de nem volt térkép.
És egy kicsit engem zavart ez a sok keresés. Mint a korai Mystery Case Files részek.
Sőt, itt még a korábbi keresősök korábban kivett tárgyait is visszapakolták az újabb keresősökben.
A végén a bónuszban utáltam azt az egyetlen minit, ami durván a játékidő 70%-át tette ki, de plusz pont Hannibal maszkjáért.

Grafika: 10/10 – mégha pár dolog nem is tetszett, de jó volt
Teljesítmény: 08/10 – az ablakos mód kicsi volt, nem volt térkép, és nagyon monotonnak hatott, hogy nem volt változatos
Történet: 09/10 – kezdésnek nem volt rossz, de a bónusz volt a kedvencem, az rövid volt az összesen három helyszínével.


Alább tudsz üzenetet hagyni.