Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/12/14
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Eipix Entertainment HOG Reviews Phantasmat

Megjelenés: 2012. december 07.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
A főhős éveket gyűjtött arra, hogy az Alpokban síelhessen, ámde az álma hamar rémálommá válik.

Amanda szemszöge

ERS-ék egyetlen olyan játéka, amit átvettek mástól, és tőlük is átvették. Mit ne mondjak, szerintem a javukra. Kijutva a lavina alól egy olyan kisvárosba botlottunk, ahol egy Otto nevű fiatalabb srác először elmondta, hogy a nagy havazás miatt nem nagyon van áram, viszont nem ajánlja, hogy huzamosabb ideig maradjunk itt. Hülye játékos mit csinál? Ott marad, és nyomoz tovább.

A helyi hotel (ami olyan gyönyörűen volt megrajzolva, hogy azóta is azt a házat tartom Elefánték legjobb munkájának) vezetője, Greta örömmel fogad, mert szerinte amióta itt volt a nagy hóvihar, azóta kevés vendégük van, és az nem tesz jót az üzletnek.
Hősünk megjavította a telefonpóznán a villanydrótokat, majd amint visszajött az áram visszament a hotelbe, hogy telefonáljon, de egy nem várt hívás fogadta: Greta olyan megszállott valamiben, hogy még a nagy lavina ellenére sem volt hajlandó a hotelt elhagyni. Kérdés, hogy miért/kiért maradt itt?

Greta német akcentusa megér egy misét, de ami gyanús, hogy a játék kb. 20%-ánál ijesztőbb külsőt vett fel, amitől kirázott a hideg (mintha a fagy nem lett volna elég). Elküldött egy szerelőhöz, Peterhez, aki oda tud adni egy járművet, de az meg be van zárva egy fészerbe. Otto közben kijelentette, hogy valaki figyel minket, és nem túl bizalomgerjesztő a dolog.
Az egész hely nem az, igazad volt fiam.
Először felmentettünk egy fickót, Schultz-ot, aki egy robbanás miatti lavinában halt meg, de évekig úgy hitte, ő okozta a lavinát, amiért le mert csúszni a hegyoldalon.
Utána következett Peter, aki elhagyta a családját, és úgy hitte, hogy haláláig senki sem kereste őt. Amint ezt bebizonyítottam, végre nyugodtan tovább léphetett.

Közben azért Otto egyre ijesztőbb volt, és mivel a templomban láttam pár utalást valami földalatti szektára, valamint egy pirománikus kis srácot is, akin kísérleteztek, kezdett lassan összeállni egy kép, hogy talán Otto az a srác, és bosszút akart állni, mert ez volt az a város.

Harmadjára volt Greta, aki kisodródva felborult a kocsijával. Annyira sikeres üdülővárost akart csinálni, hogy semmi más nem érdekelte, de mégis, mikor látta a lavinát, útra kelt, de… a téli gumi hiánya okozta a vesztét. Szegény nő.
Greta odaadta Otto szobáját, és belépve rosszabb volt, mint bármilyen kamaszsrác szobája. Aztán hamar kiderült, hogy valóban Otto miatt történt a katasztrófa: annyira megszállottja volt a tűznek, hogy kivitt két kanna benzint a hegyoldalba, az berobbant, a hang miatt pedig megindult a lavina, szépen legyilkolva mindenkit. Még jó, hogy elengedett utána…

A bónuszban azonban meglepődtem, mert Otto megjelent, kissé megégett megjelenéssel (enyhén vöröses-sárgás szemekkel), hogy ő meggondolta magát, de addig nem mehet el a karakter amíg nem látta a tragédiát. Öh, köszi, elég volt belőled, rémálmaim lesznek tőled.
Viszont arra kért, hogy állítsuk meg, hogy maga a gondolata se legyen ott, hogy gyújtogasson. Útközben találtunk egy hullát, a rendőrségen be kellett volna jelenteni, de volt egy érdekes pap is, de most nem volt gond. A fickó ártatlanul halt meg, és Otto bombát rejtett el mellette, ami plusz egy ráadás volt a robbanásra. Még jó, hogy itt kicsit több életet menthettünk meg, mint korábban.

Szerintem

Amit ki kell emelnem: az a játék zenéje. Egész egyszerűen valami varázslatos, ahogy össze lett rakva. Tényleg olyan misztikus, tényleg olyan sejtelmes, mint ahogy kell lennie egy ilyen bolyongás alatt, és még érezhetted is, hogy egy kicsit fázol, mert ugye, végig az Alpokban mászkáltunk. Ezért csillagos ötöst kell adnom a csapatnak.
A grafika is olyan tökéletes, hogy méltón vihetnék tovább ezt a szériát, ha már az első olyan remek volt. Visszaadta azt a hangulatot tökéletesen.

Grafika: 10/10 – az ijesztőbb karakter megjelenések miatt csókoltatom a csapatot
Teljesítmény: 09/10 – azért a havazás meg a több szellem megjelenésnél kicsit fagyott
Történet: 10/10 – így kell egy történetet remekül megírni!


Alább tudsz üzenetet hagyni.