Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/11/17
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Concerts

Itt az ideje, hogy leírjam ezt az überfantasztikus tegnapi napom, amire már a szülinapom óta vártam *_*. Igyekszem káromkodás nélkül leírni, de nem ígérem, hogy menni fog, tekintve, hogy Alvinéknál többször előfordult x”D.

Tegnap reggel teljesen úgy voltam vele, hogy fogalmam sem volt, mit veszek fel. Abban biztos voltam, hogy farmert és bakancsot, amivel megtörtem azt a hagyományomat, hogy Depi-Road bulikra feketében járok. Nem baj, nem lehet mindig ugyanúgy kinézni, csak rontja a hatást ^^”. Alig mertem enni, hogy ne kelljen vécére mennem, de a harmadik kávé mégiscsak csintalankodott velem egy kicsit. Végül aztán felöltöztem, sál-sapka, nagykabát, ami végül is elkélt, mert este 5 körül már igencsak hideg volt a Stadionoknál. Odáig csak egy jegyet használtam el, és később el is felejtettem, hogy kéne.

Viki a megbeszélt időpontra érkezett, és végre gazdagodhatott a posztergyűjteményem a Lacuna Coillal ^^. Ma reggel raktam fel zuhanyzás után az Eluveitie mellé, de még így legalább háromnak van fent még helye. Tudnék oda tippeket XP. Köszönöm Viki még egyszer ^^.

Beszélgettünk, míg Zombie-ra vártunk, meg aztán fáztunk. Nekem már fájt a jobb térdem valamiért, pedig tudtam, hogy az imádnivaló nyakfájás és izomláz még nem is látogattak meg. Végül aztán öt körül meg is érkeztek egy sráccal ^^. Elindultunk a PeCsához. A Dürer soron szálltunk le a villamosról, de még így is, mikor odaértünk, alig voltak vagy tízen o.O. Felhívtam öcsémet, hogy siessenek. Egy másik ismerősöm is jelezte, hogy jön majd, de csak Depire találtuk meg egymást, és odajött a második sorba mögém. Öcsémék is végül Depi elején ott voltak az első sorban, csak tök más helyen, mert mi beálltunk jobb oldalra.

Na de sz’al, kezdjünk bele a buliba!

A Niksont alig ismertük. Lássuk be, nem miattuk mentünk oda. Csávókám megkérdezte, hány rajongó van. Alig tette fel a kezét 10 ember. Erre a válasz: Majd lesztek! … Nem az én világom a zenéjük. Meg sem az angol, sem a magyar szövegeket abszolút nem lehetett érteni. Jobb is volt, hogy volt kb. hat szám, így nem kellett a fél nyolcat megvárni, hogy megérkezzen a Road. Hála az égnek, így már könnyebb volt, hogy a második bulijukon voltam, és ismertem már pár számot. Megszereztem a négy albumot, de ha engem kérdeztek, inkább a Depi felé hajlok. A számlista így nézett ki:

01. 1000 lépés
02. Isten barma
03. Római vakáció
04. Go
05. Aki szabad
06. Jó hely
07. Megint nyár
08. Nem elég
09. Visszahárom
10. Nem kell más
11. Felpörögve
12. Ne mondd
13. Részeg ének

Ezekből Amy kívül fújja a Visszahárom, a Nem kell más, a Felpörögve és a Részeg ének c. dalokat. Mily meglepő. De istentelenül überkirály bulit nyomtak! *_* Főleg így, hogy már a második bulin voltam, és első sorból! Én is király vagyok ^^. Amint a bulinak vége volt, elkezdték dobálni a pengetőket meg a dobverőket, és Zombie elkapott egy pengetőt. Vagyis pontosabban a szekus csávó a kezébe nyomta. Szóval, már megint ő a nagy mázlista. De ami késik, nem múlik ^^.

Alvin. Nos, az Alvint néha-néha meghallgatom, illetve ha másnál van, nem szólok, ha szól. Vannak jó számaik, de nem hallgatok sűrűn punk zenét. De amit az Alvin csinál messzemenően a legjobb! A legtöbb dalt tőlük hallhattunk, ebből ha kábé ismerek 3-at sokat mondtam. Mindenesetre, a Bizalomnak örültem a legjobban, mivel az egyik kedvenc dalom. Talán nem kell ecsetelnem, miért ;DDD. A másik amit mindenki tud kívülről, az a Kurva élet. Az este legmeglepőbb Alvin száma ez volt:

Igen, én is meglepődtem. És sajnos a szöveget is tudom, mert mielőtt még átálltam volna ebbe a műfajba populáris korban nyomtam (értsd: az akkori nagy kedvencek, így a Groovehouse is benne volt). Na de, ennyit erről. A lényeg az, hogy megvan az első Alvin és a mókusok első soros koncertem úgy, hogy nem is vagyok a csapat rajongó! Respect! A koncert listája, amit köszönök Zombie ^^.

01. Intro
02. Én még tükörbe tudok nézni
03. Szörnyek pedig léteznek
04. Jézusnak volt-e szakálla
05. Nézlek és nem hallok mást
06. Bizalom
07. Mi ilyenkor szoktunk sírni
08. Lacika
09. Balekok dala
10. 21 múltam
11. Mossák az agyad
12. Kurva élet
13. Hajnal
14. Magyarország, én így szeretlek
15. Elbaszott szerelem
16. Mikor a földön véget ér az élet
17. Ami az életben nem lehet a tiéd
18. Illúzió
19. Sajnálom
20. Outro

És most a lényeg, amit már annyira vártam október hetedike óta. Komolyan mondom, az áprilisi buliban nagyon nagyot szóltak a fiúk! Még akkor is, ha a Road után már nem volt annyi energiám. Így ez most jót tett, hogy Alvinon megpihentem kicsit. Komolyan mondom, az egyik legjobb buliját csinálta a csapat, még akkor is, ha a kedvenceim nem voltak. Srácok, komolyan… miért maradt ki a Néha? A legnagyobb közönség kedvenc! Meg a „Mindenki ugrik!” az már egybekötődött ezzel a számmal. Még ha továbbra sem vagyok hajlandó a Sokkold a rendszert! alatt Wall of Death-be vonulni. Majd ha nem kell szemüveg. És csoda, headbang alatt nem repült le O.O Bár azóta meg lett igazítva mindkét szára, szóval valószínűleg ez is benne volt ^^. Na de, nem fogom fényezni a Depit, nem is kell. Nem véletlen az egyetlen olyan magyar csapat, akik elég elöl vannak a last.fm könyvtáramban. Sőt, a legjobb 10-ben is elég előkelőhelyen vannak… sz’al csak ennyit. Április 20-ára már meghívták a jelenlévőket, amolyan kötelező áprilisi programként. Kell nekem kétszer mondani? 😀 Nem! Már csak imádkozom, hogy összejön valami, leadom azt a mennyiséget, amit le kell, aztán rendszeressé teszem ezt a két bandát évente kétszer. Köszönöm srácok a bulit!

Depi lista:

01. Intro
02. Álom az álomban
03. Lázadj fel!
04. Túl messze
05. Kezdjük el
06. A mi forradalmunk
07. Tisztelet
08. Megyek előre
09. Sokkold a rendszert!
10. Ha mennem kell
11. Jön a reggel
12. Egyformább
13. Lásd (amit neked szántak)!
14. Azt üvöltöm
15. Te vagy a szerem
16. Nem akarok elszakadni


Alább tudsz üzenetet hagyni.