Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/11/23
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Brink of Consciousness HOG Reviews Magicindie Softworks

Megjelenés: 2012. november 19.
Fejlesztők: Magicindie Softworks
Történet:
Mostanában sorozatgyilkos járkál az utcákon, Owen pedig azért retteg, hogy a lánya, Olivia a következő áldozata lehet, mivel a lánya 24 órája eltűnt. Jó barátjához, Loganhez, a mesterdetektívhez fordul segítségért.

Amanda szemszöge

Annyira, de annyira másabb, mint a Dorian Gray Syndrome! Végre mozgás közben látjuk a szereplőket, mint egy kalandjátékot keverve a tárgykeresővel. Végre úgy éreztem magam, hogy nem kell ablakos módban játszanom, mert rontotta az élményt.

Első nap:

A mostani játékban éppen Londonban járunk, ahol olyan sorozatgyilkos járkál, aki 30 napig fogva tartja az áldozatait, majd nyilvános helyen hagyja a holttestüket, csak éppen kivájták a szívüket. Az egyik holttest pont aznap kerül elő, mikor Olivia is eltűnik, az apja pedig azonnal kerestetni kezdi őt. Ráadásul a férfinél most még a szíve helyett egy sárga lótuszvirág volt. Poétikus, de akkor is brutális. Sőt, az egyik fickó lakásán a szekrénynél még egy csomó sárga lótuszt találtunk Logannel.

Harmadik nap:

Elkapják az egyik gyanúsítottat, akivel látták Oliviát. Nagyon heves természetű, tagadja, hogy ő lenne a tettes, de azonnal Archie Thompsont gyanúsítja. Ő is ott volt azon a délutánon, amikor Charlotte meghívta őket kártyázni. Közben beront Evans, és közli, hogy történt még egy gyilkosság, de ezzel nem foglalkoznak sokat.

Negyedik nap:

Végre kimehetünk terepre. Ezúttal egy nő az áldozat, Jonathan Kirk unokahúga. A kikötőben találtak rá, és értesíteni kell az egyetlen hozzátartozóját, aki szépen csapdába csalt minket az első áldozat apjával. Jonathant pedig le kellett tartóztatni, mert ő okozta ezt a csapdát. Közben a gyilkos távolból üvöltözik Owenéknek, de persze, a kilétét nem tudjuk meg.

Hetedik nap:

Jonathan végre magához tért annyira, hogy beszélhessünk vele. Az első áldozat apjával szövetkeztek egy „őrangyal” tanácsára, aki elhitette, hogy Owen és Logan a gyilkosok, és mi az, hogy a rendőrség hagyja őket szabadlábon járkálni, és hogy a detektívség csak egy álca. Persze, hogy Jonathan bekapta a csalit. Az egyik rendőr elment Mr. Ross-ért, az első áldozat apjáért, nehogy megint valami hülyeséget csináljon, Logan meg azt javasolta, keressük meg ezt az „őrangyalt”.

Huszonnegyedik nap:

A történet összes szereplője kap egy fenyegető levelet, hogy legyenek mind London kínai negyedében. Owen úgy érzi, hogy ez egy csapda, és bár a gyilkosnak van még hat napja. Mr. Ross pedig még a 7. napon fogta magát, és eltűnik. Én rá gyanakszom, de sose az első megérzésem a biztos ilyenkor. Az utunk így a kínai negyedbe vezetett. Az áldozat ezúttal egy kalligráfus, Charlotte-ék meg nem láttak semmit. De most már van valami nyom. A tettes elvileg Mr. Ross, és a tengerparti halászházba akarja vezetni Owenéket.

Utána egy bravúros csavar következett: felrobbant a hotel, ahonnan Charlotte elment Dr. Ross-szal. A teaházba érve rá is leltem a nőre, azonban haldoklott. A tettes nem más, mint Archie. Ha sokáig kattingatunk Charlotte-ra, elmond egy tragikus szerelmi történetet, és mivel Archie egy író, leírhatta volna, de a férfi szerint baromi unalmas könyv lett volna. Kétségbeesésében akart kivégezni mindenkit, ámde az első fickó, akit először megöltek, összefogott az apjával, hogy megállítsák Archie-t, ámde a dolgok rosszul végződtek. Akit először gyanúsítottunk, ment a hotelbe, hogy megállítsa az írót, ámde valószínűleg halálra égett. Charlotte még a halála előtt elmondta, hogy mindenki valószínűleg Archie kastélyában van, vagyis Olivia is. De hogy miért kell Archie-nak mindig 30 napig várnia?

A dolgok felgyorsultak. Megtaláltam a helyet, ahol vannak a foglyok, és gázzal kábította el őket, mielőtt kivájta volna a szívüket. Végül mégis Mr. Ross ölte meg Archie-t, miután kiszabadult a bilincsből. Bár le lett csapva a földre, megértem a kisöreget, végül is, mégiscsak elvesztette a fiát. Ami azonban még jobban meglepett, hogy az idős nő, akinek érdekes módon semmilyen baja sem esett, Archie édesanyja! Ugye, hogy senkinek sem tűnt fel, hogy ő is ott van?

A bónuszban tehát Matilda után eredünk. Archie a házasságon kívüli fia, és miközben Logannek a tutyimutyi segédje házkutatást végzett, kiderült, hogy a néni még a gyilkosságokban is segített, így igencsak sáros. Sőt, ahogy sejtettem, kiásatta a fia holttestét, és elvitte a városból, egyenesen Skócia felé. Egy egész hegyi kisvárost áztatott formaldehidbe Matilda, csakhogy az ő kisfia továbbra is gyönyörű legyen. Mekkora beteg, nem? A végén elkaptuk, persze, és bár biztosan életfogytiglanit kapott, azt nem tudom, mi lett a falu sorsa.

Szerintem

Imádom. Minden van benne. Egy csipet romantika, egy kis humor, sok gonoszság és rejtély. Messzemenően a széria legjobb darabja ez, és sajnos, az utolsó is. Talán a készítők is úgy vélték, a csúcson kell abbahagyni, ezért sem látni újabb remekműveket a kezeik közül. Ha nem hidden objecttel játszom, azt is hihetnénk, hogy ez csak egy sima kalandjáték volt, de egyike a legjobbaknak. Még Jayden, az ifjú rendőr poénos megnyilvánulásain is jókat nevettem.

Grafika: 10/10 – esős London a viktoriánus korszakban *-*
Teljesítmény: 10/10 – még régies filmeffektet is rá lehet rakni, hogy még régebbinek tűnjön
Történet: 10/10 – bár eleinte én Charlotte-ra gyanakodtam, hogy ő volt a tettes, egy bravúros csavarral tökéletesen helyreraktak mindent a fejemben. Biztos, hogy előveszem még egyszer.


Alább tudsz üzenetet hagyni.