Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/10/26
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Mások cikkei

Egy friss amerikai tanulmány szerint alaptalanok voltak azok a félelmek, melyek szerint a Facebook-generáció teljesen lemondott volna a könyvekről. A Pew Research Center munkatársa az amerikai NPR-nek elmondta, hogy tízből nyolc 30 év alatti fiatal arról számolt be, hogy olvasott valamilyen könyvet az elmúlt egy évben. A felnőtteknél tízből heten mondták ugyanezt.

Amikor az okokat firtatták, a harminc év alattiak nagy többsége azt mondta, hogy elsősorban a tanulmányai miatt olvas, vagy azért, mert különösen szeretne elmélyedni valamely témában, de szintén sokan voltak, akiknek egyszerűen örömet okoz az olvasás.

Érdekesség még, hogy a fiatalok még mindig elsősorban nyomtatott könyveket vesznek a kezükbe, az e-könyvek tehát egyelőre nem szorították ki a print alapú kiadványokat. A 16-17 év közötti amerikaiak 77 százaléka például nyomtatott könyvet olvasott, az e-könyveket pedig a jelek szerint a leginkább a 30-39 év közöttiek kedvelik. 

Sok olvasó számára azonban a két formátum egyáltalán nem zárja ki egymást, és helyzettől függően válogatják meg, hogy elektronikus vagy „hagyományos” könyvet vesznek-e a kezükbe. Sőt, a felmérés készítői beszéltek olyan olvasóval, aki kedvenc könyveit mindkét formátumban beszerzi.

A 30 év alattiak 60 százaléka járt könyvtárban az elmúlt egy évben. A felmérés készítői szerint a könyvtárak is egyre többet tesznek azért, hogy felkeltsék a fiatal olvasók figyelmét, akár azzal, hogy már e-könyveket is szerepeltetnek a kínálatukban, akár azzal, hogy olyan helyiségeket, társalgókat alakítanak ki, ahol a fiatalok szívesen töltik el együtt az idejüket.

[Forrás]


Alább tudsz üzenetet hagyni.