Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/10/05
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blue Tea Games Dark Parables HOG Reviews

Megjelenés: 2010. március 11.
Fejlesztők: Blue Tea Games
Történet:
Csipkerózsika története, modern köntösben. A gonosz tündérkeresztanya teljesen elátkozta a kastélyt, Csipkerózsika pedig az egyik szoba mélyén alszik – de a szelleme segít megtörni ezt az átkot.

Amanda szemszöge

Csipkerózsika története mindig is egy jó téma, de alapjáraton az egész tündérmese világ egy hálás téma. A jelenlegi környezetben a Blue Tea Games egy korszakalkotó játékot alkotott, és tudjuk, hogy már elég sok folytatása jelent meg idáig, de most csak maradjunk ennél.

A kastélyban való bolyongást nehezíti, hogy nincs térkép, és a hint is olyan, hogy három percig nem használhatod, ha segítséget kérsz. De nem is volt olyan rémes, mint ahogy emlékeztem. A keresősökben a tárgyakat nagyítóval kellett keresni, olyan kicsik voltak, hogy belevesztek a képekbe. A 20 morfot is csak a guide segítségével tudtam megtalálni, mert az egyiket elhagytam út közben, és ez jobban idegesít, mintha többet hagytam volna el.

De a történetben egyedüli segítséget csak Csipkerózsika adott, mert hát a többiek nem voltak jelen, így azt sem tudni, mi lett a szüleivel. Miután legyőztem egy nagy koncentrációt igénylő játékban a gonoszt, Csipkerózsika felébred, és a kezembe nyom egy pici koronát, hogy a béka herceg vár valahol. Oké, utalás a 2. részre, értettem. A bónuszt pedig ezután sikerül feloldani.

Őszintén mondom, a bónuszt most láttam először, mert mikor legelőször vittem végig ezt a szériadebütálót, nem jöttem rá, hol a hint. Biztos tényleg a 20 morf váltotta ki. Így aztán itt találtam meg a herceget, aki felébreszti Csipkerózsikát a 100 éves álmából. Hogy itt mióta aludt, nem tudom, de tekintve, hogy mindenki meghalt vagy elköltözött körülötte, gyanítom, hogy tényleg itt is száz év telt el. Illetve több száz. A bónuszban hat amulettet kellett megtalálnom, amik kinyitották az Extrák részt. A szokásos extrákon kívül láttam három történetet, amik mind-mind Csipkerózsika történetét mesélik el, csak mind másképpen. A harmadik kísértetiesen hasonlított erre a játékra.

Szerintem

Jól esett így ennyi év után újrajátszani, mert sokkal több mindent értettem meg belőle, mint korábban. Ha lett volna még térkép is, maga lenne a tökéletes játék, amivel egy délután alatt lehet simán végezni. A békaherceg történetét meg szerintem be sem kell mutatnom.

Grafika: 08/10 – látszik, hogy még kezdetleges, de jó úton haladnak a készítők
Teljesítmény: 10/10 – minden pipa
Történet: 10/10 – sokkal jobb, mint amikre emlékeztem gyerekkoromból.


Alább tudsz üzenetet hagyni.