Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/09/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Alawar Games HOG Reviews Twisted Lands

Megjelenés: 2011. október 19.
Fejlesztők: Alawar Games
Történet:
Angel, az előző rész női mellékszereplője egy szanatóriumban van kezelésen, miután valahogy kijutott a szigetről.

Amanda szemszöge

Oké, már kezd egy kicsit sok lenni ez a rengeteg hüllőkinézetű ember, és hogy Angel is úgy látja magát, de ezek szerint vagy a sziget közelében van, vagy az agya annyira sokkos még, hogy mindenkiben szörnyet lát. Egyébként, mielőtt kórházba került volna, balesetet szenvedett egy iskolabusszal. A férje eltűnt valahol Spanyolországban (tudjuk, hogy megölte).

A helyszínek javarészt az első rész helyszínei, de utána egy kórházban kell tengődni. De közben szerintem Angel annyira téveszmés volt, hogy a szigeten a kúriát is beleképzelte az egészbe. A kúria ugyanúgy sötét, mint eddig, a kórházban nincs egy lélek se, mintha azt néznék, hogy ez a nő mit szerencsétlenkedik össze. De aztán sok óra után sikerült eljutni a kórháznak abba a bejáratába, amiből nyílnak a katakombák, és ahol a gyülekezett tartotta mindig a gyűléseit. Mit a gyűléseit, a feláldozásait!

Ráadásul találtam egy naplót is, ami a polgármesteré volt. Az oké, hogy annyira imádta a feleségét, hogy tényleg bármire képes volt érte, de az, hogy terhesen befalazza, csakhogy ez a kórság ne érje őket utol… az részemről inkább hatalmas baklövés, mintsem romantikus védelem.

Az ajtóban ugyanúgy Angel állt, de olyan tettrekész állapotban, hogy inkább volt ijesztő, mint segítőkész. Ennyit számít a kettéhasadt személyisége, mondjuk, nem csodálom, ilyen kaland után, mint ami volt az első részben. Csoda, hogy csak három részes, mert ebből rengeteg mindent ki lehetne még hozni, de nem bíztatom a készítőket :D. a végén fogta magát, kimászott a kórház ablakából, és beszállt az iskolabuszba, hogy elhajtson. Vele vitte az eltűnt diákokat is, mert azon a képen, ahova a kisgyerekek fotóit kellett gyűjteni, ő volt a tanáruk. De szerintem sosem jutott ki a szigetről, maximum a harmadik játékból kiderül minden.

A történetben végre kiderül valami ezeknek a hüllőszerű zombik eredetéről. Igaz, hogy csak a bónuszban, de legalább már tudunk valamit. Úgyis lesz harmadik játék, akkor talán végre minden kérdőjelet lecserélhetek pontra.

Az egyik szigeten élő nemes kapott egy eladótól Umdglebi, amiket elültetett. És ez a fa valójában létezik Dél-Afrikában! És akkor egy kis biológia-óra nektek, ingyen és bérmentve:
Ennek a fának a levelei sötétzöldek, a kérge kétrétegű, ami alatt folyik a nedve, a gyümölcsének pedig fekete húsa van, benne vörös magokkal. Bármilyen földben képes megteremni (Wikipédia szerint inkább a sziklás talajt szereti). Mérgező gázzal veszi magát körbe, a kisebb állatok azonnal meghalnak tőle, ha belélegzik. Nagyobb testű állatoknál, embereknél előfordul fejfájás, láz, szemvörösség (pluszban egyéb kellemetlen mellékhatások, végső sorban halál). Hallucinációt is okozhat (kezd összeállni a kép a hüllőemberekről, ugye? Nekem már itt összejött, és hogy Angel miért lett olyan a főjátékban). Némelyik terményének olyan hatása van, hogy aki belélegezte, azonnal mindent tudni fog. A történet szerint az egyik bácsi elvesztette az eszméletét. A fickó is belélegezte, de ő nem ájult el, és fejébe vette, hogy ő a megfelelő dózist majd szépen kikeveri magának, és a kertészt fogja felhasználni kísérleti alanynak. Szegény fickót megitatta a fa levével, amitől hihetetlenül rosszul lett. Pár nappal később már hullani kezdett a haja, és ha vizet adtak neki, úgy itta, mintha egy hetet töltött volna a sivatagban. A bőre elkezdett zöldülni emellett, és hozott még pár embert kísérletezni. Rájött ez az őrült, hogy a fa nedvét elfogyasztva sokkal nagyobb hatást ér el, mintha belélegeznék. Akivel megitatta, az eszméleténél maradt, de a teste megváltozott, a mentális képességei pedig drasztikusan megromlottak, de olyannyira, hogy azt se tudta, hogy kell a villát fogni! Egyik este kiengedte a lényeit, de azok este vissza is tértek hozzá.

1918 nyarán ez az őrült megálmodta, hogy a szigetet ezek a fák lepik körbe, és akkor az emberek csak belélegzik. Itt kellett volna fejbelőni, de mivel ez csak egy sziget, gondolta, nem lesz világméretű. Még szerencse. Azonban szegény nőre rátaláltak ezek a halfejűek, és biztos, hogy megölték. Valaki vessen véget a szenvedésüknek már, pls!

Szerintem

Azt tudtam, hogy Alawarék nagyon sok képzeleterővel rendelkeznek, de hogy belerakták azt a gyilkos fát, részemről teljesen az „Elment az eszetek!” kategória abszolút győztesei lettek. Jó, sok morbidság van a világon, nem kell ide természetfeletti, de ez abszolút viszi a pálmát.

Grafika: 08/10 – nem változott semmi
Teljesítmény: 08/10 – idegesített az inventory pattogása, nincs térkép, a hint lassan tölt, és gyakran bolyongtam, ha nem találtam valamit
Történet: 09/10 – remélem, a harmadik részben minden kérdésemre fogok már választ kapni…


Alább tudsz üzenetet hagyni.