Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2011. január 1.
Fejlesztő: ERS Game Studios
Történet:
Egy vérfarkas ólálkodik a város közelében, és a prefektus hív egy detektívet, hogy nyomozzon utána.

Amanda szemszöge

Nem egy mai darab, de mikor megláttam az ERS Games logóját, mindjárt tudtam, hogy nem lesz hiábavaló a rászánt idő.

Sztori szerint van egy vérfarkas a közelben, aki eléggé tizedeli a lakosságot, én meg mint híres detektív, az én dolgom kinyomozni az ügyet. A prefektus fogad, aki megkér, hogy a jobb oldali házban biztosítsam a kislány védelmét, és keressem meg az anyját.

A városban bolyongva több helyen találok egy farkast, de igazi farkast, nem olyat, amin látszik, hogy van emberi vonása. Ül a vértócsában, és ráklikkelve arrébb megy. Szét sem néztem, elértem a városkapuig, ahol megtaláltam a megölt férfi lovát. Semmit sem tudok vele csinálni, így inkább körbenézek. A templomba még nem tudok bemenni, az ablakba se, ahol van valaki, így addig nyomoztam, míg nem tudtam kijutni a faluból. Rögtön a kocsmához érve látom a prefektust egy hulla mellett… mondom, kezdődik a kaszabolás.

Összesen hárman halnak meg, és mind olyan, akikhez a prefektus küldött. Először egy nő, akit nem tudtam hova tenni, a boltvezető, akinek üvegvágóval lehetett bemenni a boltjába, aztán a tudós, aki egy kúria tőszomszédságában lakott. De az a kúria érdekesebb volt, és csak a vége felé tudtam bemenni. Összeszedtem három portrét, a helyére raktam, és feltűnt, hogy szokatlanul kevés tagja van a családnak, és a legifjabbal nem is találkoztam (mondjuk addig még a vérfarkassal se…). Felnyitottam a földgömböt a könyvtárban, ahol láttam egy férfi képét, de az sem az volt, akit kerestem. Kilépve a kúriából a prefektus fogad, és finoman szólva kitessék a városból, hogy mi mászkálok az ő engedélye nélkül a városban, meg minek törtem be az irodájába (állítólag elhoztam valamit, de ahogy néztem az eszköztáram utána, nem volt nálam semmi olyan, ami az övé lett volna, addigra már rég elhasználtam). Innentől a fazon ártatlanból gyanúsítottá vált nálam, és meglepetésemre a hotelben ott ült a jósnő, aki mindvégig az oldalamon állt. Megkért, hogy néhány ruhámat adjam neki, és kicselezhetjük a fogathajtót, míg én el tudok menni a folyóhoz.

A folyón átkelvén először nem tudtam bemenni a házba, nem volt semmim, amivel a kulcsot ki tudtam volna piszkálni a zárból, de az istálló környékét felfedezve mindjárt könnyebb volt. Bent megtaláltam a kislány anyját, aki elmondta, hogy a prefektus találta ki ezt az egészet, és a testvérét felhasználva kihasználta a vérfarkas ténykedését. Valószínű, ő ölte meg azt a három embert, akikkel beszélnem kellett volna. Ha, rohadt cseles!

Az istállóba bejutva látom csak a prefektus testvérét holtan, a vérfarkas pedig elsiet a kúriához, először négy-, majd két lábon. És a fickó az kísértetiesen az volt, akit láttam a családfa legalján… ergo, a történetnek itt nincs vége, az a kúria több titkot rejteget, mint azt reméltem. És ki kellett mentenem ugye a pórul járt jósnőt, aki segített rajtam.

Szerintem:
Örültem a bónusznak, már ideje volt. A keresősök néha kifogtak rajtam, mikor hirtelen egy szó magyar megfelelője nem ugrott be. És nincs hint, és még az inventoryt sem lehet lelakatolni! Viszek egy vodkát a csapatnak, ha végre ezt a hibát kijavítják… de plusz pont azért, hogy amilyen tárgyakat elvettem, nem teszik vissza.

Grafika: 10/10 – semmi hiba
Teljesítmény: 09/10 – helyszínváltáskor jelentősen lelassult
Történet: 05/10 – annyira jártas még nem vagyok a vérfarkas legendában, mint a vámpírokban, de sehol sem véltem felfedezni ezüstöt… köztudott tény, hogy a vérfarkasok nem csípik az ezüstöt… a fejlesztők erre nem nagyon gondolnak


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020