Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/08/31
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: AMAX Interactive Haunted Legends HOG Reviews

Megjelenés: 2010. december 1.
Fejlesztők: ERS Game Studios
Történet:
Miután már a város egyik rendőrtisztje is eltűnik a helyi kúria közelében az ötödik lány halála után, a detektívhez fordulnak segítségért.

Amanda szemszöge

Kicsit nehezen akart beindulni, ugyanis számtalanszor kidobott, mikor a kúriába akartam bekerülni, de végül sikerült találnom egy másik verziót, amivel végigjátszhatom a HL legelső játékát.

Már a történet is komor, nemhogy a helyszín: egy fiatal lányt Saint-German (képen fent vörös szemmel) kivág az ablakon, miután a lány összegyűjtötte a grófnő összes kártyáját, ami szám szerint 52 darabot jelent. A rendőr, akinek ezt kellene megoldania, eltűnt, és ezért kerültem én ide a kúria elé. Részemről már ez a kúria is egy gyönyörűség, de persze hajt a kíváncsiság, mit rejtenek a falai.

Persze, a gonosz kobold állandóan szabotálni akar, és még az elején nem is bosszantott annyira, hogy folyton gonoszkodik velem, de a játék vége felé már szívem szerint felrúgtam volna műholdnak. Szerencsére, nem csak a kúria környékén kellett nézelődnöm, hanem lemehettem a városba is. Gondolhattam volna, hogy az az 52 kártya nem csak ott van a környéken.

A végén össze kellett rakni egy portrét, amivel megtörhettem az átkot, de az a hamis tükör még nem kellett. A grófnét megtaláltam ilyen zombi állapotban, és még élt! De a lelke csak akkor nyugodhat, ha megkapja mind az 52 kártyát. Ekkor még csak 50 volt nálam, plusz, az a szemét kobold is valahol a közelben lapít, mert én szabotálom a tervét. Te meg SG az élőket, de mindegy. A végén maga a grófnő adta oda az utolsó kártyát, a tükörben pedig azt hitte, önmagát látja, hogy fiatal. Szegényem, át vagy verve. A végén SG-t legyőztem a játékban (nem volt egyszerű), és úgy hagyta el nagy ködben a kastélyt, hogy még találkozni fogunk. Oh, de várom, istenem…

A bónuszban látványosan látszik, hogy a kúria tönkrement, épphogy áll a lábán. A város egyik házában csontvázakat találtam, és a patikus pedig közli, hogy a városon még ugyanúgy ott az átok, és ha adok neki egy elixírt, szépen leveszi mindenkiről. De az asszisztense meg eladta SG-nek egy csomó aranyért. Oké, megint én vagyok a város hőse, szokás szerint, megint én javítom ki mások hibáit. Az átkot megtörtem ugyan, de SG még mindig életben van, és az a dolgom, hogy elkapjam őt.

Szerintem

Legalább az inventory a helyén van, mint oly sok ERS játékkal ellentétben. De nincs térkép, a hint lassan tölt, és gyakran az egész környéket be kellett járnom oda-vissza, ha szükségem volt valamire. A grafika nagyon komor, gyakran azt sem vettem észre, amit éppen kerestem, de annyi baj legyen. SG idegesítő, és szerintem a következő részekben nem egyszer fogom felrúgni műholdnak. Vagyis csak akarom műholdnak felrúgni.

Grafika: 10/10 – tipikus ERS, szóval nincs baj
Teljesítmény: 10/10 – az a drága jó ablakos mód
Történet: 10/10 – az elején zavaros volt, utána minden oké, de kíváncsi vagyok, kicsoda ez az SG valójában.


Alább tudsz üzenetet hagyni.