Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/07/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Alawar Games HOG Reviews Vampire Saga

Megjelenés: 2009. szeptember 11.
Fejlesztők: Alawar Games
Történet:
Matthew Ward riadtan hívja fel unokáját, Tylert, hogy azonnal menjen oda a házához, mert feltételezése szerint megölt egy nőt.

Amanda szemszöge

Nem azt mondom, hogy a legelső vámpíros HOG-om, de hogy ez adta a legnagyobb maradandó emlékemet róla, az holtbiztos.

Így második játékra már megértettem a sztorit, és kicsivel nagyobb bátorságom volt ahhoz, hogy a hajón használjam azt az ezüsttöltényes fegyvert, amihez még jó múltkorában az öcsém segítségét kértem.

Na de, történet: Matthew felhívja az unokáját, hogy segítsen neki, mert valami történt. Tyler oda is megy, és már eleve nem értem, hogy tud egy ilyen rendes ház egy órán belül ennyire leamortizálódni. Csókoltatom Alawarékat innen, még ha nem is fogják ezt az írást fordítóval sem olvasni. Az unokája őrültnek tartja, hogy miért ölt volna meg egy nőt, és szerinte nem kel akkora felhajtást csinálni, hogy még a bútorokat is odatolta, hogy ne jöjjön ki a hálóból. Aztán végül megtudjuk, miért követi ez a nő az idős bácsit: Matthew szépen felszökött egy hajóra 1898-ban, mert nem akart a spanyol-amerikai háborúban részt venni, és még a barátait is hátrahagyta. Szép gyáva húzás, de mindegy. A hajón beütötte valamibe a fejét, elájult, és az nem derült ki, meddig maradt ájultan a raktérben, de mire felkelt, konkrétan a hajó egy szellemhajó volt, és olyan különös rakománya volt.

Később derül ki, hogy valami szörnyeteg ölte meg a hajó teljes legénységét, a kapitány meg akkora bűntudatot érzett, hogy inkább vállalta a vízbefulladást, de ő bizony nem viszi Bostonba ezt a rémet, és inkább hagyja a hajót hánykolódni az óceánon. Ezek szerint nem tudott a potyautasról. Aztán, mire elmozdítottam az amúgy is gyanús szarkofágot, amiről fogalmam sincs, hogy a spanyol inkvizíció alatt hogy került Spanyolországba, egy szobában találtam egy lányt. Ez a hülye pasi bele is esett egyből, pedig már az gyanús volt, hogy ez hogy él a napfényben. Emlékeztem ugyanis, hogy a múmián kívül még egy szörnyeteg van.

Egy hajótemetőhöz ért a Pandora, mikor a múmia kiszabadult a szarkofágból, és komolyan mondom, annak idején féltem egyáltalán golyót ereszteni belé, ráadásul ezüstöt. Persze, hogy az ezüst nem fog a múmián, de hogy a francban maradt ez életben úgy mégis? Az egyik szegény matrózra uszítottam, hogy azt egye meg, mintsem a férfit, de ez csak az egyik kisebb probléma volt. Még haza kellett jutni, és meg kellett találni a hogyanját.

Közben megtaláltam azt az öreg bácsit, aki miatt ez a múmia a hajóra került. Azért akarta Bostonba vinni, hogy ott nyissanak kiállítást, és így a spanyolokkal nem kell majd Amerikának háborúznia. Csakhogy ő nem hitt a természetfeletti erejükben, és úgy gondolta, nem fog történni semmi. Áh, nem. Ráadásul az öregnek nincs is unokahúga, szóval Laura szépen átverte. A Pandorára visszatérve eltűnt ez az istenverése. Egy medált találtam, aminek a fele ott volt végig a manusnál. Erre ez a nő leütötte, mondván, hogy miért küzd ennyire a sötét oldala ellen, nem jó embernek lenni, olyan háborút hagyott ki, amiben nem is kell részt vennie. És itt lett világos, hogy ez a nő a szerelme reinkarnációját látja benne. Megölte a tudóst, és még mindig azt a mantrát nyomja, hogy küzd a valódi énje ellen, ez a végzet blablabla. Távozás alatt még megígéri, hogy elviszi a számára legértékesebb dolgot az életében, amint megtalálja. De előtte odafutott vörös szemmel az igazi démon, aki tényleg úgy nézett ki, mint Matthew, csak vámpírként.

Azóta eltelt 52 év, és tényleg Laura volt az, akire az öreg rálőtt. Az ágyon látszik is, hogy elvileg halott, de már kételkedtem benne. Plusz, a tükörben nem látszódott, tehát tényleg vámpír. Az ezüsttől jobbára el kellett volna hamvadnia, nem pedig felállnia, és közölnie az öreggel, hogy a szerelem halhatatlan, és helyette inkább az unokájával fog élni. Szegény Matthew meghalt, a medálban pedig kicserélődött a képe az övére… szóval, kezdődhet megint a menekülés.

Szerintem

Nincsen bónusz, így nem derül ki, hogyan lett ez a nő vámpír. Csak feltételezni tudom, hogy az elhunyt kedvese tette azzá, aki meg szerintem a múmiától lett. Ne kérdezzétek hogyan, ez csak tipp XD. A grafika tényleg korabeli, és olyan komor, ijesztő, hogy nem véletlen reggel értem a múmiához. Ott valahogy nem volt kedvem lemenni este.

Grafika: 08/10 – a háttér festménynek tűnt a karakterekhez képest
Teljesítmény: 09/10 – az a nyamvadt inventory folyton el-eltűnt.
Történet: 09/10 – azon kívül, hogy nem tudtam meg, hogy a múmia hogy maradt életben eddig, minden oké.


Alább tudsz üzenetet hagyni.