Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/07/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Alawar Games HOG Reviews Vampire Saga

Megjelenés: 2012. március 8.
Fejlesztők: Alawar Games
Történet:
Nem elég, hogy az orvos lánya egy rejtélyes betegségben elhunyt, akkor még Hell Lock városába is visszahívják, hogy nyomozza ki, miért haltak meg az emberek.

Amanda szemszöge

Nem elég, hogy van valami kislányforma, ami szegény dokit folyton emlékezteti a lánya halálára, akkor a város is kihalt, a lakói pedig vámpírok lettek. Egyet legalábbis találtam a kórház hullaházában, szép nagy szemfogai voltak, és volt valami medál is a kezében. Sőt, miután megnéztem a vérét, szépen tönkrevágta a mikroszkópot, aztán meg egy másik a hullaházban szépen rá támadt a dokira, és úgy menekült el, mint akit puskából lőttek volna ki.

De nem tartott sokáig a menekülés, mert a kocsi felborult, nemsokára egy benzinkútra kerültünk, és persze, hogy a vörös szemű szellemlény (aki kicsit sem vámpírnak néz ki, de az) követett. Alawarék csak ilyen ijesztő sorozatokat tudnak csinálni? De már ott egy autó motorjával agyonnyomtam a démont, és felszedtem a vérmintáját. Ez fontos, hogy gyűjtsük.

A doki házában némi kutakodás után megjött a rendőr fia, Adam, de valahogy furcsa, fekete szemekkel. Persze, hogy nem engedtem be! De ha ez a játék a régi vámpírhistóriákra alapoz, hogy tudott meghívás nélkül bejutni? Mindegy is, gyorsan elüldöztem, mikor hozzávágtam egy fokhagymát.

Utána a doki, Myles, elkezdte üldözni a lányát, így végül a temetőben fogta magát, és kiásta a sírját. Persze, hogy üres volt a koporsója! A vérminta begyűjtése után megjelent a szkeptikus seriff, aki éjszakára bezárta egy cellába a dokit, mondván, hogy túlságosan belebetegedett a lánya elvesztésébe, és ez már olyan mély, hogy pszichiáterre van szüksége. Nem gáz seriff, végül is, csak vámpírok vannak a városban.

Aztán végül lejutottam a vonatállomás alatt a bányákba, ahol meg is találtam a démon – vámpír – sírját, és vele együtt a doki kislányát. Bizony, a kicsi vámpír lett, és nehéz szívvel, de elköszönt az apjától, mert hosszabb távon garantáltan megölné. De segítséget is kért, nehogy ez a lény az egész várost vámpírrá tegye. Még szerencse, hogy lefelé a rejtekhelyre találtam csomó x-et a bányában. Ezek ugyanis robbanásveszélyes helyeket jelölnek, és a közelükben nem kellene bányászni… de pont ez lesz az, ami megmenti a város maradék lakóit, és tönkreteszi a lényeket! Végül a kicsi szépen elvette az apjától a dinamitot, amit találtam, elköszöntek, majd mikor a démon még egyszer kikelt a sírjából, a kicsi csak leejtette a földre a dinamitot… és felrobbant minden.

Szerintem

Nincs bónusz, ami nem is olyan nagy baj. Legalább vége van a trilógiának. A vámpírokról nem lehet újat megtudni, de viszonylag rövid játékra számítson, aki belekezd.

Grafika: 08/10 – ha még hang is lett volna a szereplőknek, tökéletes lenne
Teljesítmény: 10/10 – ablakos módban gyorsabban ment, mint nélküle
Történet: 10/10 – tökéletes játékzárás, ha úgy fogalmazhatok


Alább tudsz üzenetet hagyni.