Várnak az Éjszaka Misztériumában!

Mysteries of the Night

Hy darlings! ♥ \m/

Üdvözöllek kedves vándor! Egy személyes/mindenes blogon jársz, aminek Amy az adminja, így az ő agymenéseit olvashatod. 2006 óta vagyok aktív online körben, a leghosszabb ideje azonban 2010 óta írok, és ez a cím már a végleges helyem :). A blogon találsz posztokat albumokról, könyvekről, filmekről és sorozatokról, valamint koncertbeszámolókat is. Ezek mellett a blognak vannak állandó és visszatérői rovatai is. De az ajánlók/beszámolók mellett személyesebb posztok, és különböző tagek is szerepelnek, így lehetőséged is akad megismerni. Ezeken felül vannak elrejtve információk azokról a regényekről, amiken éppen dolgozom - mikor hogy. Leginkább karakterismertetőkkel láttam el eddig azt a rovatot, de van már helye a zenecsokornak, amik ihletet adnak, meg egyéb lényegtelen dolgok.
Bővebben is érdekel? Csak olvass tovább! ;) Puszi, Amy

Megjelenés: 2011. július 22.
Fejlesztők: EleFun Games
Történet:
Emma Robertset a főnöke elküldi a McInroy házba, hogy kutassa fel, miért halt ki a család.

Amanda szemszöge

Azon kívül, hogy a főhősnő neve megegyezik egy számomra szimpatikus színésznőével, a történet egész egyszerűen valami zseniális. A McInroy-házban évtizedek óta szellemeket meg árnylényeket látnak, és sokáig be sem lehetett menni. Ám Emma főnöke, aki a Fear for Sale magazin főszerkesztője mégis tudott annyi pénzt adni az egyetlen ott élő embernek, hogy kicsit kutakodhassunk a házban történet tragédia után. 

Na már most, a bácsi nem valami kedves, már elsőre sem. Először nem akart beengedni a bojlerházba, és mérges volt rám, mikor én direkt elcsaltam a kutyáját egy gyönyörűséges fekete cicával – aki szerencsére nem sérült meg. És legalább 130 évesnek kell lennie, ha a két történet igazából egy, csak másképp elbeszélve. Sőt, bizonyíték is van rá, hogy a Lord igazából imádta az ő szeretett menyasszonyát, miért ölte volna meg őt, aztán az egész családját? Ugyan már, valami van itt, ez a bácsi pedig biztos, hogy hazudik, most már a nyakam tenném rá.

A környéken ólálkodik egy Aggel nevű démon, akit valószínűleg McInroy megidézett, hogy a családját visszakaphassa. Egy könyvből ki is derült, hogy ez az Aggel a démonok legidősebbike, és ha nagyon nem bírod szívügyileg az ilyeneket, akkor nem nyersz vele semmit, sőt, el is veszítesz mindent. De akkor a Lord az nem csak olyan agyas volt, mint Tesla, hanem jártas volt az okkultizmusban is. De ez legalább megmagyarázná, hogy a szellemek miért ragadtak itt. A pincéig csak hármat láttam, és abból a harmadik tűnt olyannak, mint aki dühös volt a halála idején…

McInroy épített valami masinériát, amivel tudja manipulálni ez energiát. A házon belül, ami amúgy igencsak sötétségbe van burkolózva, valami nagyon bűnös dolog lapul… legalábbis addig, amíg nem csapom fel rá az áramot. A házban utána egyetlen szellemet se láttam, csak a titkokat. A komornyik már tudta, hogy a Lord kezdi elveszteni az eszét. A kislányuk semmit sem tudott arról, miért beteg az anyja, és a doktort hibáztatja, amiért nem javult a felesége állapota, és már nem kétségbeesésében mondta azt, hogy bármit megtenne azért, hogy visszahozza a feleségét. Kezd összeállni a fejemben a kép, mégha Emmának nem is. De ez akkor sem magyarázza meg azt, miért halt ki az egész család.

Valószínűleg Aggel akkor szimatolhatta ki a Lord indítékait, mikor az kísérletezni kezdett a műszereivel. Aggel betegítette meg a feleségét, csakhogy megidézhesse. Aztán tényleg, a Lord megidézte Aggelt, hogy visszahozza a feleségét, de a démon elárulta őt. A Lord segítségével átjuthatott volna a világunkra, de mikor a Lord azt mondta, hogy nem, a démon megölte a családját, és ezért a Lord is végzett magával. De mielőtt fejbe lőtte volna magát, még elátkozta a doktor, hogy figyeljen a házra, nehogy Aggel átszabaduljon a világunkra… és akkor a gonosz kis bácsi valószínűleg a doktor, aki tehetetlenül (vagy mégsem?) nézte végig, ahogy a Lady elhunyt.

A démon még Emma lelkét akarta felhasználni, hogy befejezze a tervét, de összetörtük a tükröt, megszereztünk két nagyon fontos dolgot, és lemenekültünk a padlásról. Az egyik tárgy a kulcs volt a temetőbe, és ahogy bementem a kriptába, ott volt a gonosznak kinéző bácsi, aki valóban az elátkozott doktor, aki szintén szeretne már innen eltűnni, és végre adott egy használható nyomot, hogyan oldhatom meg ezt a rejtélyt végre.

A titkos bejáratnál már ott várt a doktor, aki a démon szerint elárult, mert felhasználta Emmát, csakhogy ő felszabadulhasson. Csakhogy elzártam ezt a masinériát, mindenki felszabadult, a démonnak pedig most nem sikerült kijutnia…

A bónuszban Emma már indulna vissza, de a lady és a doktor megállítják, hogy szabadítsam fel a doktort is, mert a démonnal kötött egyessége még itt tartja. Emberek vagyunk, esendők, jól van, legyen. A kis Julia szobájában kezdek, mert az egyik polc mögött van egy kis titkos szoba. Hát jó.

De aztán, mikor tökéletesen csapdába csaltam a démont, hogy legyőzzem, az közli velem, hogy nem Aggel a valódi neve, mert ezt csak az emberek adták neki, és így valami rideg helyre visz, ami nem evilági. Kicsit kezd Nightmare Adventures-re emlékeztetni a történet. De a démon nevét nem tudtam kivenni a táblákból, papírokon se találtam, szóval ez már egy rejtély marad.

Szerintem

Ahhoz képest, hogy EleFunék mostanában mennyire csicsás designokat csinálnak, ez messzemenően van olyan jó, mint a Witches’ Legacy legelső része. A hint eltűnése nem volt zavaró, egyedül a térkép hiánya zavart, mert tényleg egyik területről kellett a másikra mászkálnom, mielőtt még bármit is tudtam volna csinálni. Valahogy a démon biztos kijutott, vagy mást használt ahhoz, hogy idejusson, de ezt majd egy másik leírásban.

Grafika: 10/10 – olyan sötét, amilyennek lennie kell
Teljesítmény: 08/10 – csak egy térképet, pls, és minden bajom megszűnik!
Történet: 10/10 – tényleg elhitetik az emberrel, hogy valami gáz van, aztán mikor bekapcsolódik a természetfeletti, egy csapásra megoldódik a fejedben minden. Imádom.

Amy Hozzászólások: 0 EleFun Games Fear for Sale HOG Reviews

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Of Words and Rain A Sip of Multiverse Hope is Here
Szerkesztő: Amy
Név: Mysteries of the Night
Téma: minden, némi bloggal
Hivatalos nyitás: 2006.04.02.
Nyitás blogként: 2010.01.01.
Flauntra költözés: 2018.02.26.
Domaines blogolás: 2019.12.13.
Köszönet: ♥ ♥
Szolgáltató: Flaunt

Sorozatok évadok szerint:

Könyvek értékelések szerint:

Album értékelések szerint:

Az oldal semmilyen kapcsolatban sem áll a Nox Arcana tagjaival, ellentétben néhány megemlített zenekarral, a munkásságuk bemutatása pusztán tájékoztató jellegű! Minden könyvborítómat megszerkesztem, ahogyan bármilyen képet is, amit feltöltök. Amiket felteszek, mind saját gyűjtés, és mindig kiteszem a forrásomat.
A képek többségét viheted, de az írásaim és a védett képeim maradjanak!

A modulok címeit a Lacrimas Profundere munkásságából szemeztem.

• Themes by: Ninaa
Mysteries of the Night © Copyright
2006 - 2020