Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/06/29
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2009. november 25.
Fejlesztők: Big Fish Studios
Történet:
A Dire Grove hotelt egy ősi kelta legenda övezi, ami generációról generációra öröklődött évszázadokon keresztül. A napokban azonban úgy tűnik, hogy egy tárgy ezt a legendát valóssá változtatja, mert a környéken négy diák is eltűnt.

Amanda szemszöge

Talán az egyetlen élőszereplős, amire azt mondom, hogy belefér. A megszemélyesítők reakcióit nem nagyon tudták volna rendesen meganimálni a készítők, szóval innen is gratulálok nekik. Előre szólok, én többször megijedtem, mert kicsit nyomott, ijesztő a hangulat, így aki kedvet érez hozzá, mindenképpen fényes nappal tegye. Nem csak a grafika miatt is, néha a hanghatások olyanok.

Elsődleges feladatunk megtalálni a négy eltűnt diákot, akik a fogadó környékén tűntek el. A videokazetták összegyűjtése során fényt kapunk arra, mi történt velük. A könyvekben banshee-ről találtam utalást, november elsejéről, így valószínű, hogy igaz, amit ott írtak, hogy itt kísért Dire Grove-ban egy sikító szellem. Bár a helyi vezető szerint ez csak egy legenda, és a levelében gyakorlatilag lehülyézte a barna hajú lányt, hogy babonákban hisz, a tárgy nem egy régen elveszett „kulcs egy portálhoz”, és inkább üldözze a húsvéti nyulat. De a barna hajú lány ragaszkodik ahhoz, hogy a legenda valódi, a társai hisznek neki. De miről szól a legenda pontosan?

A tárgyat, amit találtak a régészek, négy alak őrzi, így valószínű, hogy az eltűnt diákok megszemélyesítik a figurákat: van egy vadász, egy halász, egy farmer és egy kovács. De ezek kelták voltak. Ők nyitották meg az élő és a holt világ közti vékony határvonalat, feltehetően november elsején, vagyis Halloweenkor. Feláldoztak egy nőt a béke érdekében, és a két világ közti kapu bezárult, a tárgyakat pedig jól messze tették egymástól, feltehetően Dire Grove környékén, de láthatólag valaki összepakolta ezeket, mert a banshee kiszabadult, és bosszút akar állni mindenkin, amiért szenvedett, szenvedjenek ők is. Krisztus előtt az 500-as években történt a legenda szerint, és 2009-ig pedig senki sem járt ennek utána.

Elsőként az egyik fiút találtam meg a befagyott tó kellős közepén levő faházban, tehát ő a halász megszemélyesítője, de mintha transzba esett volna, nem mozdult el onnan.

Másodjára a vöröses szőke lányt találtam meg a vadászházban. Konkrétan, egy jeges kádban ült, kb. a halál szélén, de semmire sem reagált. Kénytelen voltam ott hagyni, de ez már jó jel volt részemről, hogy négyből kettőt megtaláltam, és nem találkoztam azzal a banshee-vel.

A harmadik tanuló a szemüveges fiú volt, ő a kovács megtestesítője, és bezárták őt a Dire Grove történelmi múzeumába. Nem is idegesített már, hogy nem lehet elmozdítani.

Három kulcsom volt már a négyből ahhoz, hogy kinyissam a kelták által bezárt „kaput”. A múzeumban volt egy versike is erről a legendáról, és tökéletesen előbb jöttem rá a történet gerincére, minthogy ezt olvastam volna. Igen, most vállon veregettem magam.

A negyedik diák a barna hajú lány volt, az egész utazás kitalálója, ő testesítette meg a farmert, és tényleg egy farmházban találtam meg. Kicsit jéggé fagyva a plafonról, mondjuk, de legalább megvan.

Nálam volt a négy kulcs, ideje volt felcaplatni a romokhoz. Ott megtaláltam az előző kutatócsoport sátrát, és a kutatónő hangjegyzeteit, nagy időjárás változásról meg a relikviáról. Kellett nektek kiásni, bakker. A romoknál volt pár jel, mihez nagyban hozzájárultak a diákok videó, mert érdekes módon, a 16 kazettán megjelent négy geometriai jel, ez nyitotta meg végül a portált. Mialatt a létrát kerestem, ez a négy idióta valahogy odakerült a portálhoz, körbeállták, és a tábláikat bedobták a forrásba. A detektív beugrott egyből a portálba, és láss csodát, ott találtam a 2000 éve feláldozott nő holttestét. Mondjuk, jégbörtönt kapott, azért volt olyan „jó” állapotban. Egy tisztességes temetést megérdemelt volna, ha már ilyen rosszul bántak el vele… de azt egyik se tudta, így alapult meg Dire Grove legendája. Egyetlen egy dolgot felejtettem el, pedig ott volt az utolsó feladványhoz minden hozzávalóm, a higanyon kívül. Milyen érdekes, hogy pont a higanyt tartották ennyire aranyárúnak a kelták…

A végén egy videóban Barna haj szépen elmagyarázta a közönségnek a legendát, majd az állva taps alatt egy férfi megkérdezte, ki volt az, aki segített rajtuk. Persze, hogy csak egy névjegykártyát mutatott, mert „az illető névtelen akart maradni”. Mekkora ötlet! Ha valahova nem akarok elmenni, odaadom a névjegykártyám, hogy hívjanak fel xD.

Később tudtam meg csak, hogy a játékhoz készült gyűjtői változat, így a bónusz kimarad most az értékelésből. Pedig állítólag kapsz egy telefonszámot, és az utalás a következő játékra, és kapsz egy bónusz jelenetet.

Szerintem

Azt már az elején leszögeztem, hogy talán ez az egyetlen olyan HOG, ahol nem zavart az élőszereplők jelenléte, nem találkoztam velük úgy, hogy zavartak volna. Az bosszant viszont, hogy nem a gyűjtői változatot próbáltam ki, így igazából csak találgatni tudok, mi történt valójában tovább.

Grafika: 09/10 – alakul, alakul…
Teljesítmény: 09/10 – néha havazásnál fagyott, vagy jelenetváltáskor, pedig nem is olyan csúcsteljesítményű a játék
Történet: 10/10 – a kelták alapból egy titokzatos népcsoport a szememben, és jó volt látni valami hozzájuk köthetőt.


Alább tudsz üzenetet hagyni.