Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/06/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2007. november 7.
Fejlesztők: Big Fish Studios
Történet:
Madame Fate előre látta, hogy meg fogják gyilkolni pontban éjfélkor. A kérdés az, hogy ki lesz az? A detektív pedig segít neki rájönni, ki a tettes.

Amanda szemszöge

Hát jó sok személyt kellett végigjárnom, mire megtaláltam, ki volt az, de haladjunk sorjában, mert az a legegyszerűbb. Mivel a sorozatnak van még egy része, ami Madame Fate karneváljához tartozik, így nevén nevezem a karaktereket, bár ahogy hallottam, később nem ennyien vannak. 15 karakterrel találkozhatunk ebben a játékban, és Fate meg tudja mondani, ki hol lesz éjfélkor, de ehhez kell a segítségem.

Amazing Larry-vel kezdtem, aki a karnevál bűvészeként ismert, de nem, nem ő lesz az elkövető, mert az egyik trükkje olyan halálos, hogy maga lesz az áldozat. A Madame szerint ez vicces, szerintem azért annyira nem.

Bearded Lucy a második delikvens, akinek térdig élő szakálla a nagy közönségcsalogató attrakció, de vajon ő-e ez, aki nem tűri meg, hogy másik királynő is legyen a csapatban? Nem, de ő is meg fog halni, mikor borbélyhoz megy. Így nem lehet ő a tettes.

Marlena, a sellőlány a harmadik, aki bár házas Dante Camelo-val, a szíve mégis az erőember Fabiano Brawn-hoz húzza, és erre a Madame rájött. Talán ez elég indíték ahhoz, hogy a jósnőt eltegye az útból? Nem. Valaki éjfélkor majd kihalássza őt a vízből, és kaja lesz belőle. Upsz…

A negyedik jelölt Art the Carny, aki a karnevál mechanikusa, és a Madame látja el cigivel, de az utóbbi időben olcsóbb márkájúval. Talán Art megszokta a minőséget, és ezért akarná a Madame-ot holtan látni? A minőséggel nincs baj, de azzal, hogy olyan sok cigit töm a szájába, hogy az a halálát okozza, azzal igen. A dohányzás halált okozhat, tanuljuk ezt meg ma.

Twyla Tangle, a szuperhajlékony nőnek szerintem abszolút nem volt indítéka, azon kívül, hogy a mosdók takarításakor nem volt annyira hajlékony, mint a műsora alatt. Végül egy mosógépbe szorulva végzi, így ő sem lehet az áldozat.

Bianca a hatodik, aki híresen fenegyerek, és titokban akarja a legveszélyesebb mutatványát bemutatni, ami köthető az ágyúból kilövéshez. Madame Fate pedig meg lett fenyegetve. Mégsem a Madame repül el messze, hanem majd ő.

A hetedik fickó Fabiano, a világ legerősebb embere, és Marlena szerelme, és ő is tud arról, hogy a Madame tud a viszonyukról. Vajon a hihetetlen erejét használná, hogy ne szóljon a jósnő az afférról? De mégis, az egyik feldobott kalapácsa okozza a vesztét… a Madame szerint meg vicces, hogy meghalt volna azért, hogy még erősebb legyen.

Lance, a kardnyelő következik nyolcadikként, aki szívesen írna egy önsegítő könyvet, de aláírta, hogy 10 évig dolgozik a cirkusznál, és így nem tud haladni… de ha a Madame meghalna, szabadulhat. De mégsem ő az. Az egyik tök életlen kését valaki kicseréli majd éjfélkor egy élesre, és az meg a torkán akad.

Eléggé morbid területen járunk már, nem? Ahelyett, hogy mindenkiről kiderülne, hogy alszik éjfélkor, nem, mind meghal valahogy. Ez azért egy kicsit szokatlan nekem, és kicsit kiakasztja a küszöböm, de mindegy. És az sincs ott, hogy ki a tettes.

Armando, a porondmester következik, aki úgy érzi, a menedzselési tehetségét igencsak alábecsülik, és szentül meg van róla győződve, hogy sokkal jobban tudná csinálni, mint a jelenlegi tulajdonos. De miért egy jósnő a tulajdonos, hm? Végül valaki mérget csempész az italába, és este szépen megöli álmában.

Komolyan kezdek a detektívre gyanakodni, de az túl egyszerű lenne.

Tabitha, az oroszlánidomár lehet a leggyanúsabb nőszemély az egész karnevál területén, mivel szentül hiszi, hogy a Madame megmérgezte a kedvenc fehér oroszlánját, csak „mert ő inkább kutyás”. Alapból fehér oroszlánt nem is lehet cirkuszban tartani, mert annyira ritka, de mindegy. Végül mégis a mostani oroszlánja bántja a fejét, és az meg a halálához fog vezetni.

Franco, Madame Fate legidősebb fia a cirkuszban dolgozik. Hihetetlenül sokat bír enni… de ezért csak nem ölné meg az anyját. Ő nem is, de valaki mégiscsak le akar nyeletni vele egy egész lovat… ja, és a végén a minigame-t nem említem, hogy mennyire undorító volt.

Dr. Goodwell, az orvos, akinek elég sok pénzébe kerültek az orvosságok a mutatványaihoz, és ehhez a karnevál pénzét használta fel – Madame Fate rájött. Ez elég indok, hogy eltegyék láb alól? Mégis egy kígyó ölte meg a doktort.

Egyébként Madame Fate-nek olyan fekete humora van, hogy az hagy maga után kívánnivalót. Ha ennyire nem bírta a kollégáit, miért nem keresett máshol állást?

Puddles, a bohóc szerint a Madame hibája, hogy olcsóbb lett az egész karnevál a szakállas nővel és a tetovált férfival. De még mindig nem ő a tettes, és fogytán a gyanúsítottak száma. A játékfegyver helyett igazi fegyvert sütött el, és azonnal meghalt….

Dante, a tetovált férfi, Marlena férje, elég érdekes dolgot csinál, és a Madame látni akarja, hogy amit csinál, legális-e, különben bajok lesznek. De erre nem kap választ, mert hiába nagy a fájdalomküszöbe, ha egyszer a nyelvének elvesztése okozza a halálát…

Mao és Amber Tan akrobaták az utolsók ebben a körben, és Fate úgy tudja, hogy más művészek attrakciói közben szépen ki szokták pakolni a fellépők zsebeit. Mégis a haláluk talán az egyetlen romantikus a szériában, mert mikor lezuhantak, egymás karjaiban lelik a halált, mert hát a háló az eltűnik valahogy…

A végére érve a Madame közli, hogy mindjárt éjfél, nincs meg a tettes, és egyre biztosabb abban, hogy tényleg meghal. Aztán szépen kikiáltja, hogy a detektív a tettes, mert az ő hibája, és punktum. Érzi, hogy egy nagy és rettenetes ősi gonosz erő jött el vele a karneválra. A megkínzott lélek ráadásul azt is akarja, hogy a detektív is szenvedjen…

Az utolsó puzzle alatt a Madame meghal, és egy kísérteties férfihang közli velem, hogy én raboltam el az első szerelmét, Rose-t. És a kristálygömbben a Ravenhearst-kúria látszik…

Utána maga a királynő hívja a detektívet, hogy mikor kiszabadítottam Emma lelkét a kúriából, nem csak őt szabadítottam fel, hanem más lelkeket is, hanem a gyilkosáét, Charles-ét is! És a detektív végig nő volt, de ezt már a szempilláján is láttam. És ő is tudta, hogy valami ott nem volt rendben. Charles Dalimar lelke tehát újra él… és 17 embert csak úgy megölt.

Szerintem

Annyira örülök, hogy a végén elvették a csapattól a szériát, és jobb kezekbe került. Valahogy nekem az első generációs játékokról mindig az első négy MCF jut eszembe, és a sulis idők, mikor az online változatukkal játszottam. Egy idő után nyomasztó volt keresni a tárgyakat, amiket nagyon jól eldugtak. Madame Fate közreműködése, hogy úgy találjuk meg a tettest tetszett, mégha néha meg is ijedtem, mikor megszólalt keresgélés közben. Ennyit az éjszakai játékról. És egy jó időre nem akarok még egyszer cirkuszba menni. A cirkuszi világ számomra a mumus.

Grafika: 08/10 – határozottan javuló tendencia!
Teljesítmény: 10/10 – ablakos mód pipa, a térkép az első játékra emlékeztetett.
Történet: 09/10 – soha többet cirkusz, remélem. Ideje visszatérni Ravenhearst-be.


Alább tudsz üzenetet hagyni.