Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/06/22
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Big Fish Studios HOG Reviews Mystery Case Files

Megjelenés: 2006. december 15.
Fejlesztők: Big Fish Studios
Történet:
Az angliai Blackpool városa mellet fekszik egy kúria, ami megannyi titkot őriz. A királynő megkapta az egyik ottélő naplóját, és az alapján kellene utánajárni a dolgoknak.

Amanda szemszöge

Végre elkezdhetjük a Ravenhearst utazást, gyerekek, el sem hiszem. Annyit hallottam már erről a történetről, rengetegszer csűrik, csavarják, hogy sosem lesz vége (remélem), mint a Barátok köztnek. De csapjunk is inkább bele a lecsóba.

Emma Ravenhearst naplója az alapunk, ahonnan elindulunk. Iowa-államból repült ide, hogy kibontsa a szárnyait, ámde naplójának pár lapja hiányzik, ezeket végig a kúriában fogom megtalálni, gondoltam én. A naplóból kiderült, hogy még egy őszi bálon 1894-ben találkozott Charles Dalimarral, akivel azonnal beindult a kémia, és 1895 tavaszán meg is kérte a kezét, ámde Emma nemet mondott neki, mivel túl fiatalnak tartotta magát, most kezdte az életét. Charles érthetően mérges lett, és két héttel később megpróbálta újra eljegyezni, és most még rózsákat is vitt neki, sőt, elárulta Emmának, hogy vett egy földet, hogy egy kúriát is építsen neki.

A kúria építése során 1895 májusában egy férfi (nevén Frank Williams) meghalt az építés során, és a feleségét hagyta hátra két gyerekkel. A temetésén Charles odasúgta Emmának, hogy örökre egyedül fog maradni ebben az „elátkozott” házban. Később Emma levelet kap Amerikából, a húgától, hogy az apja nagyon beteg, és utazzon vissza, amilyen gyorsan csak lehet. Csakhogy Emma is megbetegszik, Charles meg kihasználja az alkalmat, beköltözteti a kúriába, hogy ápolni tudja. Charles később felfogad egy Rose Sommerset nevű hölgyet, hogy ő ápolja Emmát. Bár Emma állapota nem javult, folytatta a naplóírást, és jóba lett Rose-zal.

Sajnos azonban Emma állapota egyáltalán nem javult, és Charles elzárkózott tőle, fekete mágiát és nekromanciát tanulva. Rose ezt a helyzetet nagyon ijesztőnek találta. Emmának közben rémálmai vannak, hogy fehér menyasszonyi ruhában van. Közben a családjáról semmit sem tudott meg. Később Rose talál egy ugyanolyan menyasszonyi ruhát, amiről Emma mesélt neki, a páros úgy véli, hogy Charles ártani akar mindkettejüknek. Ez Emma naplójának második utolsó bejegyzése.

Az utolsó bejegyzést „mára” időzítette Emma. Emma mostanra már egy kísértet, aki a kúriában ragadt, és sürgetett, hogy keressek meg hét csontvázas kulcsot, és nyissam ki a pinceajtót velük. Nagy sokára meg is találtam, de nem is ez a lényeg. A pinceajtón túl ott várt rám Emma, valóban menyasszonyi ruhában. Charles megölte, mert attól félt, hogy elhagyja. Ezzel Emma szelleme kiszabadul a kúriából.

Szerintem

A játékmenet ellenére, végre van történet, ami az előző két játékra is jellemző volt, de így sokkal jobb, hogy leszűkült a kör egyetlen családra. Újítást is véltem felfedezni, végre nem csak keresni kellett, hanem zárakat kinyitni. Felüdülésnek számított végre. Már elég sok része jelent meg a szériának, de a Ravenhearst kúria mindig is egy ismerős negyed lesz számomra.

Grafika: 09/10 – nagy fejlődés, de még nem az igazi
Teljesítmény: 10/10 – semmi hibát nem tapasztaltam
Történet: 10/10 – szegény Emma 🙁


Alább tudsz üzenetet hagyni.