Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/06/15
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2012. június 11.
Fejlesztők: Specialbit Studios
Történet:
Charles Dexter Ward már több mint egy hete eltűnt, és a húga tehetetlen. A rendőrség szerint elhagyta a várost, de a nő tudta, hogy elmondta volna neki. Egyik nap azonban egy furcsa lénnyel és egy monogrammal ellátott dobozt kapott, benne a bátyja láncával, és egy címmel, ami a mocsár kellős közepére vezetett.

Amanda szemszöge

H. P. Lovecraft neve ugye ismerősen cseng mindenkinek? Jómagam is ismerem és szeretem a munkásságát, és a cselekmény megegyezik a szerző 1927-ben megjelent a The Case of Charles Dexter Ward c. művével. Megjelent magyarul is, a hplovecraft.hu oldalon el is tudjátok olvasni :). De maradjunk a játéknál, és talán a leghosszabb játékértékelésemnél. Talán eddig ez az egyetlen olyan, ahol elég sokat írtam belőle, még a két Nightmare Adventures sem volt ennyire hosszú!

A történet itt annyiban tér el, hogy Wardnak van egy ikertestvére, méghozzá egy lány, aki követi őt Curwen házába. Vagyis, a játékban úgy tűnik, hogy az elhagyatott hotel az ő tulajdona, de a levél szerint Charles örökölte. Ő és a lánytestvére (avagy mi, a főhősnő) pedig árvaházban nevelkedtek, és ez a Curwen valóban egy távoli rokon. Már első nap szóba kerül a Necronomicon, és ott benne a lényeg: bármilyen elhunyt felmenőt vissza lehet hozni a halálból, egy sima füstből. És Ward ehhez kellett.

Három napig tart a történet, utána jön egy bónusz. Már első nap megtaláltam Charlest, a tó másik oldalán levő kripta pincéjében, eszméletlenül. Én már itt elhagytam volna az egész mocsarat úgy, ahogy van, de az előzőleg eltűnt fickó naplórészletei miatt nem árt, ha mégis körbejárjuk a hotelt (amúgy is kell), mert így még többet tudhatunk meg a környékről. Bár mikor visszaértem a szigetről, a szellemek az összes áramot elvitték a házból, a főhős meg lefeküdt aludni. Íme az első nap vége.

A második napon sikerült visszahozni a generátorba az áramot, a könyvtárban szépen lezuhantam egy alkimista szobába, majd ki a temetőbe, és egyéb komor ködös területekre. Ha nem tudtam volna, hogy játszom, akkor bizony egy horrorfilmben találtam volna magam. A Necronomicon pedig egy kis eldugott faház mélyén rejtőzött, a ház mögötti tisztáson pedig megtaláltam annak a fickónak a holttestét eltemetetlenül, aki szintén áldozatul esett Curwen önző játékának.

A harmadik nap kiderült, hogy vissza tudok menni úgy a szigetre, hogy van egy kis földalatti járat, és úgy jutottam vissza Charleshoz. A rituáléhoz is összeszedtem mindent, egyedül a gramofon miatt szentségeltem órákat, mert úgy volt a temetőben elrejtve, hogy nem egyszer elmentem mellette. Ilyenkor lett volna jó egy térkép, mert így rengeteg helyszínt kellett átgyalogolnom… de a lényeg az, hogy a rituálét megcsináltam, de így is sikerült Curwennek elérnie, amit akart, mert Ward testébe költözött. A J. C. monogram most nem Jean-Claude sajnos.

A bónuszban aztán Curwen Charles (ez így vicces o.o) bezárja a testvérét a pincébe, de akkor is meg kell akadályoznunk, hogy tovább élje már-már törvénytelen életét. Jó mélyen a ház alatt vagy egy ősi templom, ami a Nagy Öregek előtt tiszteleg, mindegyik termében helyre kell állítani a szobrát, és akkor a központi teremben kinyílik a nagykapu. Amint a négy kézfej ott volt, mehettem is, de így úgy éreztem, hogy ott a borzongás a nyakamon. Mégiscsak ijesztő a grafika és a hangulat :D. Charlest nem sikerült megmenteni, ha már kijutottam a házból, én nem mennék vissza többet… egyedül legalábbis nem.

Szerintem

Bár a videók élőszereplősek, első ránézésre a grafika kárpótolt mindenért. Olyan „régi horrorjátékban vagyok” érzésem volt. A játék hosszú, egy jó 8-9 óra alatt lehet végigvinni, és akkor a bónuszt nem számoltam hozzá. Így is három részletben ültem neki. Lovecraft egy nagyon hálás téma, szívesen el tudnék viselni még több játékot az ő művei alapján is. Zene szerencsére már akad, a Nox Arcana készített egy Necronomicon című lemezt, így azt is ajánlani tudom.

Grafika: 08/10 – az utolsó Specialbit játékuk volt, utána az Elephant Games vette át, így itt még nincs akkora grafikai fejlődés
Teljesítmény: 08/10 – térkép és inventory hiányom volt, de amúgy semmi probléma.
Történet: 10/10 – ennek hatására elkezdtem még több Lovecraft művet olvasni.


Alább tudsz üzenetet hagyni.