Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/06/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Elephant Games Haunted Hotel HOG Reviews

Megjelenés: 2009. január 4.
Fejlesztők: Specialbit Studios
Történet:
Egy FBI-ügynök nyomoz egy sorozatos eltűnési ügyben, és a nyomok a Lonely Star hotelbe vezetik el, aminek szintén van egy feltáratlan, zavaró múltja.

Amanda szemszöge

Amint kellően kipakolásztam magam a 30 tárgy között, és akadt egy kulcsom, mehettem az első személyhez a sztoriban, egy professzorhoz. Bár útközben azért az egyik londiner jól megnézte magának a karakterem. Ha hosszú haja és szakálla lett volna, egész dögös magándetektívet kaptam volna, de hát lassan 10 éves game-től ne várjak ilyeneket :D.

A professzort figyeli egy hacker, de már jó ideje, de ennél többet még akkor sem tudtam meg, mikor már a garázst, a vadász és a zenész szobáját is átkutattam. Aztán a garázsból eljutottam egy kis házba a havas táj közepén, ahol csak a biztonsági őr szobájába találtam meg a kulcsot. Az őr szobájában pedig egy videokazettát, és láttam rajta egy idősebb fickót, aki bejárogatott a vendégek szobájába, és az öltözete alapján papnak nézett ki. És ha már ott voltam, hatástalanítottam a biztonsági kamerákat, hogy nyugodtan tudjak nyomozni, még akkor is, ha a távozásomat titokban figyelte a biztonsági őr. Bajok lesznek? Oh, de még mennyire!

A pincében találtam nyomokat, amik tényleg a papra utalnak, szóval egyből előlépett elsőszámú gyanúsítottnak. Csakhogy ez egy csapda volt, amint a detektív elvitte a papot, egy sötét szobában ült 3-4 férfi, akik csalinak használták a papot, hogy az FBI eltűnjön a helyszínről. Az volt a tervük ugyanis, hogy a hotel lesz az időutazásaik helyszíne. És mivel a detektív már messze van a várostól, ennyi a résznek. De komolyan! Az első részből ismert detektív közölte vele, hogy jól bekapta a csalit, ezért lemaradt a poénról.

Szerintem

Olyan érzésem volt, mintha az első Mystery Case Files darabok közül láttam volna a koraiakat. Sok monoton keresgélős, bár akkor még nem láttam ezt a szériát, pedig suli alatt már megismerkedtem a műfajjal. A zene és a grafika viszont első osztályú volt, amin igencsak meglepődtem, mert egymás rovására szoktak menni az első generációs játékokban. Ha ebből lenne egy remake, akkor arra nagyon is vevő lennék. A függővég miatt kicsit ideges voltam mondjuk, de egy laza 2-3 óra alatt végig lehet vinni. De csak acélidegzetűeknek, mert rengeteget kell keresni.

Grafika: 10/10 – első generációhoz képest kiváló
Teljesítmény: 09/10 – a gépemnek ez a játék túl régi volt, így elég darabos volt a videó
Történet: 09/10 – a függővégeket nem szeretem, de ez most belefért.


Alább tudsz üzenetet hagyni.