Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2012/05/25
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: HOG Reviews Midnight Mysteries MumboJumbo

Megjelenés: 2009. június 28.
Fejlesztők: MumboJumbo
Történet:
Poe szelleme a segítségemet kéri, hogy a halála körüli eseményeket letisztázzuk. A névtábláján ugyanis meggyilkolták szerepel.

Amanda szemszöge

Biztos, hogy a legelső három játék egyike volt, amibe belekezdtem, azzal a felszólalással, hogy Poe! 😀 Ellentétben a játék erősen az első generáció végét jelenti, mert itt már több dolog van, ami a későbbi játékok már örökös kellékei.

Részemről Poe mindig is az egyik legnagyobb író lesz, aki valaha csak élt és alkotott rövid életében. Azonban egy picit soknak tartottam, hogy meggyilkolták volna a mestert. Mivel újrajátszottam ennyi év után, sok mindenre nem emlékeztem, de így legalább minden a helyére került.

Miután a temetőben végeztem, két Poe történetbe lehet betekinteni: az egyik az Aranybogár a másik pedig Marie Roget története. Marie Roget történetét Mr. Anderson meghamisítja, hiszen adott Poe-nak pénzt, hogy változtassa meg a történetet. De a nyomozás alatt persze minden nyom visszavezetett hozzá, szóval sikerült letartóztatnom.

A másodikban már kezdtek az események tényleg arra utalni, hogy Poe-t megölték. Kidd kapitány ugyanis kísértetiesen hasonlít egy Poe idejében élő férfira. Hiába szereztem meg a kincset, és oldoztam fel a kalózt, Poe még mindig nem tud nyugodni.

A harmadik részben már fény derül egy-két dologra: Poe-t megölik az ikrek, akik nem akarták, hogy a testvérük Poe-hoz menjen feleségül. Reynolds – aki felbérelte őket, hogy intézzék el Poe-t – megölte őket, és itt visszaköszön a két elhunyt kalóz az Aranybogárból. Teljesen ugyanaz volt az elhelyezkedésük, csak más korban haltak meg! Poe két regényével sikerült ugyan Reynoldsot és a testvérét zsákutcába szorítanom, de csak az egyiket választhattam. Végül inkább rábíztam az ingára az ítéletet, és a rendőrséget hívtam a tettes elfogásához. De a főboss még hátravolt, neki pedig volt egy aranyos kis regényem a Vörös halál képében.

Szerintem

A játék olyan tömör hidden object, hogy már csak az időmérés hiányzott ahhoz, hogy nagyon a klasszikusokban érezzem magam. A hintet holló formájában kell gyűjteni, és a végén nem is használtam olyan sokat belőle. Bónusz még ebben az időkben nem volt, de ez a történet számokra érdekes volt, főleg így, hogy ennyi év után játszhattam újra :D.

Grafika: 08/10 – ablakos mód oké, de az is a lehető legkisebb méretben
Teljesítmény: 10/10 – minden tökéletes
Történet: 09/10 – részemről akkor sem gyilkosság történt…


Alább tudsz üzenetet hagyni.