Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2020/06/13
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: BBC One Dracula Series Tracker

Mikor belenéztem, azzal hirdettek, hogy ez a sorozat a könyv alapján íródik. Drakula félelmetes, mert vért iszik, van gonosz beütése, de ültettek hozzá humort, csakhogy a gróf szerethető karakter legyen, még így is, hogy az ösztönei irányítják.
A színészekkel is nagyjából ki voltam békülve, mert voltak olyanok, akik alakításukkal (és a kapott szerepükkel) fontosabbak voltak, mint a többiek.
Igen, ezzel egyet is értettem egy darabig, de aztán… nézzétek meg, és majd meglátjátok.

Tartalom:

Drakula gróf legendája és véres gaztettei új történetben elevenednek meg, amelyben sebezhetőségére is fény derül.

Csatorna: BBC One
Ország: brit
Játékidő: 90 perc
Besorolás: 16
Státusz: befejezett

Véleményem:

1×01: The Rules of the Beast
Mindenki tudja rólam, hogy a gróf története számomra az egyik alapmű, ami létezik, így aztán, mikor ebbe belekezdtem, nem volt kérdés, hogy instant hozzávágom a mítoszos gyűjteményemhez.
Ami meglepett, az a hossza. Laza 1,5 óra csak ez a rész, úgy, hogy a könyvet veszi alapul. Itt Dracula nem helyes, abszolút nem, de érzed, hogy akkora ereje van, hogy nem akarsz vele újat húzni. Viszont, mikor a második felére már látszódott, hogy fiatalodik, és megérkezett a humorérzéke, többször fel kellett nevetnem. Az viszont, hogy hülyeségeket beszélt a saját teremtményeiről, kicsit inkább a horrornak volt köszönhető, nem annak, hogy tisztában van azzal, mit csinál. Meg az a katakombás jelenet konkrétan felért volna egy résznek bármilyen zombifilmbe is.
Agatha nővér pedig a legnagyobb karakter az egész történetben, pedig nem is volt szerves része igazából az eredeti műnek. A színésznőnek zseniális az alakítása, bár az, hogy apáca létére nem hisz Istenben, kicsit kiakasztott… az lenne a dolga, nem? Ehhez képest, mintha a gróf után akart volna menni…
A vége viszont engem egy csöppet kiakasztott. Valami gagyi Zs-kategóriás horrorra emlékeztetett, meg azért, ami történt, az nagyon nonszensz…

1×02: Blood Vessel
Ez a rész kicsit nekem vontatott volt, és valóban, Drakula egy kicsit kapzsi volt, hogy úgy szedett 10 percen belül 3 áldozatot, mint gyerek a karácsonyi ajándékait. Igazából semmit sem tudtunk meg, csakhogy elindult Angliába, amit az új világnak kereszteltek, és először azt hittem, hogy nem áll meg Londonnál, mint ahogy az történt a valóságban is. Tetszett azonban az elmesélős része, és nagyon kedveltem Agatha nővért, mégha közben szegény szintén áldozat lett. meg mi ez a nagy ellentét, hogy hagyták Minát elveszni csak úgy?

1×03 The Dark Compass
Az első 20 perc annyi zagyvaságot hordott össze, hogy azt se tudtam, hogy most mi van. Meg ez az ugrás a jelenbe nagyon nem volt történethű… sőt, engem leginkább zavart is, mert ez nem normális.

Kicsit csalódtam ebben a részben, mert nem volt történethű. Az egy jó gondolat volt, hogy nézzük már meg, mi lenne, ha Drakula élne a napjaink Londonjában, de azt, amit kaptam, nem tudtam elfogadni. Sőt, inkább nem is tetszett. A karakterek nem tudtak érdekelni, csakis Van Helsing ükunokája és Drakula, mert a többi jelentéktelen volt. Ja, és az a vééég… az a vég az mi volt?

Végre megjött egy fontos karakter: Renfield, mint Drakula ügyvédje. Drakula megtanult Skype-olni, és hamar rájött, hogy vannak jogai. Persze, de ezt nem ÍGY kellett volna ábrázolni…
Lucy Westenra pedig nyomokban se ismeri Minát, és nem tudnám elképzelni egy partyarc csajnak… férfizabálónak még igen, de nem úgy, ahogy ábrázolták.

Amennyire jól indult, annyira nem tetszett nekem ez a sorozat. Az első két rész oké, az tökéletesen leírta, hogy mi történt, de a harmadik részt muszáj volt ennyi zagyvasággal teletömni?

Pontszám: 07/10


Alább tudsz üzenetet hagyni.