Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2019/02/21
Írta: Amy | Hozzászólások: 1 | Kategóriák: 5 csillag Olvasónapló

Szerző: Jeaniene Frost
Cím: Második kísértés
Eredeti cím: Twice Tempted
Sorozatcím: Az éjszaka hercege
Sorrendben: 2.
Fordította: Szebegyinszki Szilvia
Magyar kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018
Eredeti kiadó: Avon
Kiadás éve: 2013
Műfaj: paranormális romantikus, erotikus, vámpíros
Oldalszám: 336 oldal
Molyos értékelés: 94%
Goodreads értékelés: 4.29

Fülszöveg:

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.

A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.

Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

Véleményem

Mivel egyszerre érkezett meg a két kötet, így sokat nem kellett várnom rá – és milyen jól is tettem, hogy nem vártam sokat a két kötet között. Majdnem ott hagytuk abba, ahol előzőleg, csak Leila behisztizik, és lelép – de ez nem marad ám nyomtalanul.

A kötetben volt egy olyan rész, aminél majdnem abbahagytam az olvasást. Egyszerűen annyira hihetőnek tűnt az a fordulat, hogy ugyanúgy meglepődtem a csavaron, mint Leila.
Ami viszont nem tetszett, az Vlad hirtelen fordulása. Jó, értem én, a vámpírok imádnak birtokolni – ó, de még mennyire, hogy! – de ez a gyors váltás nála kicsit hiteltelennek tűnt. Értem én, hogy vonzódik a lányhoz, tett is lépéseket, hogy az övé legyen, de abban egyetértettem, hogy a tettek néha többet jelentenek a szavaknál. Csak valahogy nem úgy tűnt, mintha ilyen hamar képes lenne megváltozni…
A másik fontos szál, hogy az ellenség még mindig a közelben ólálkodik, és mivel van még két kötet a négyrészes sorozatból, biztos, hogy lesz még egy nagy fordulat a következőben, amivel aztán még ennél is jobban a feje tetejére állítja az írónő a regényt. De a mostani végső lapok se voltak semmik, a metrós jelenetek kimondottan tetszettek.

Összegzés

Borító: 5/5 – forró ám, de nagyon
Karakterek: Vlad most hiteltelennek tűnt a hirtelen változásával, mégha romantikus gesztus is volt
Kedvenc jelenet: mondjam, hogy az esküvő?
Kedvenc karakter: most Leila, mert akkor is önmaga maradt, mikor nehéz helyzetbe került
Tetőfok: a metrós jelenetek
Összesítve: 5/5


Hagyj kommentet!
október 30 2019

[…] képről elfelejtettem hozzátenni Jeaniene Frost két könyvét (Első lobbanás és Második kísértés), ami kimondottan csak Vladról szól, valamint erősen hiányzik a Nox Arcana Transylvania c. […]

Alább tudsz üzenetet hagyni.