Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2018/04/28
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Blog Books Wantlist Items

Ami tényleg szó szerint picike, mert eddig ezeket tudtam szűk pénztárca mellett beszerezni. Van, amihez bolti áron, van, amihez baráti áron, 1000 Ft/db áron jutottam hozzá, van, amit meg ajándékba kaptam. Ajándék könyv a legjobb könyv, nem igaz? 😀 Sajnos, megkezdett sorozatok, és nekem is fáj látni, hogy konkrétan egy sincs befejezve a Kárpátok vámpírjain kívül…
De mik is ezek a drágaságok pontosan? Balról jobbra fogok haladni.

Akiknek már elegük van a vámpírokból, most ne nézzenek ide.

Fekete Tőr Testvériség oszlop
Éjsötét szeretőtől kezdve egészen a Beavatásig, plusz a Halálos csók, amit kimondottan csak Ward novellája miatt szereztem be. Megvolt még a Megbosszult, Halhatatlan, Felszabadított és Újjászületett szerető is, de azok már csak rosszabb álmaimban láthatóak. Pont az előbb említett négy miatt nem vagyok hajlandó soha többet könyvet kölcsönadni, remélem, megértitek szívfájdalmamat. Még talán látni is, hogyha megnyitjátok a képet új lapon, hogy az Éjsötét szerető enyhén szólva használt, de a szeretett könyv ismérve, hogy megtört a gerince, és kopott a fedőlapja. Szakmai titok volt, bocsi. De ez azért elmondható a többiekről is XD.
Remélem, hamar befejezhetem a sorozatot, mert ez az, ami konkrétan külön polcon csücsül, amióta gyűjteni kezdtem.

Vámpírkönyvek 1-9 + Éjfél szülöttei 1-4 + Halhatatlanok alkonyat után 1-2
A vámpírkönyvek mániámat nem Drakula hozta meg (előbb láttam a filmet, minthogy olvastam volna az egész könyvet), hanem Darren Shan. Először a Vámpírok hegyét szereztem be, ami a sorozat 4. kötete. Emlékszem, hogy még Dombóváron nyaraltam barátnőmnél, és valami plázában láttam, és úgy döntöttem, hogy kell. Nyári zsebpénz, tudjátok. Ahogy utánanéztem nyaralás után, akkor láttam, hogy ez bizony egy sorozat része, és elkezdtem beszerezni őket. Sajnos nem teljes, az utolsó trilógia még beszerzésre vár, de remélem, csak idő kérdése, és hazaköltöznek.

Az Éjfél szülöttei sorozat volt olyan, hogy konkrétan az első két darabját csoporttársamtól vettem meg, a másik kettőt is valami akció keretein belül. Még nincs tudomásom, hogy Lara Adrian sorozatát melyik kiadó viszi tovább, de addig kellene azt a hiányzó három darabot megszereznem, amíg nem folytatja, vagy úgy járok, mint Kresley Cole sorozatával…

És ha már Kresley Cole. Nekem megvan az első kettő kötet, és persze, hogy égeti az agyam a kíváncsiság, hogy mi lehet tovább, mert azért el lett kezdve valami, amit nem ártana folytatni. A sorozat most tart a 14. köteténél, így azt hiszem, ezzel a sorozattal van kb. a legnagyobb elmaradásom . _ .

Vampire Knight 1-5 + Az alvilág urai 2.
Ajándék könyvecskék – pardon, mangák – kerültek hozzám nem egészen egy hónapja, és azóta is várják, hogy beleolvassak, de mostanában sajnos nincs annyi időm letenni a fenekem a könyvek mellé, mint ahogy tervezem. Pedig tudnék ám miről írni, hajaj. Még Holly volt olyan aranyos, hogy megajándékozott velük, úgyhogy most öröm és boldogság van.

Sokáig volt az, hogy amint az Ulpius csődbe ment, hogy mindenki aggódott, mi lesz a kedvenc sorozataink sorsa. Azt tudtam, hogy Showalter sorozata elég későn lelt új kiadóra, és azóta már a 8. kötet is kijött ebből a sorozatból, és még egyet elkezdtek kiadni… én meg itt vagyok, az egyedüli 2. kötettel, ami ugyan ajándék volt, de legalább van. Mégha szegény egyike az árva sorozatoknak is.

Kísértés Rt. + Rémálom + Alagutak
Bizony, nekem vannak ilyen kis hazai cuki dolgok is. A fülszövege alapján megtetszett a kötényt viselő ördög, azért került a kosaramba anno a Librinél. Szégyenszemre, még csak a feléig jutottam, pedig a karikatúrák és maga a történet is lenyűgöző, és szeretnék már a végére járni, mert csak erre emlékszem, meghogy az Isten egy nő. Nem ártana minél hamarabb felfrissíteni a memóriámat, tudom.

Böszörményi egyik sorozata talán 2007 vagy 2008 októberében költözött be hozzám, mert szülinapi ajándékom volt egy ismerősömtől, akit azóta is keresek, mert túl hirtelen váltunk el, és bosszant ez a tudat. A magamfajta sötét lelkeknek ez a könyv úgymond kötelező darab, van benne minden földi jó, de újra kellene olvasnom, mert annyi derengett fel most róla, hogy Lilith-nek hívják a főszereplő lányt, és a goth-ok megbélyegzett személyek, de már ebben sem vagyok biztos.

Ez volt az a sorozat, aminek csak három része hiányzik, de egy négy óra alatt elolvastam az első részét. A történet nekem nagyon tetszett, bár legalább 10 éve olvastam, így nem ártana ezt is újra elővenni, hogy ne csak álljon egymagában. Szegény kis árvám.

Egykék, félbehagyottak, befejezettek

A cím ne tévesszen meg senkit, de sajnos ebbe a kategóriába jutottak csak.

  • A Karó volt az egyetlen, amit Rukkolán sikerült lecsapnom, de azóta se jártam arra. Sajnos akkor kezdtünk el anyagilag megcsúszni, így nem tudtam postázni, és jeleztem is, hogy csak pesti átvételt tudok biztosítani, és még ki is lettem rakva a szégyenfalra x évvel ezelőtt. Enyhén szólva túlzásnak éreztem ezt egy felnőtt nőtől, de végül is, lényegtelen. Tudtommal a Rukkola akkor még úgy működött, hogy cserélhettél könyveket, és nem kellett pluszban fizetni még érte.
  • A Vámpírok! Vámpírok! egy ajándék volt, ami konkrétan bemutatja a vérszívókat, néhol vicces, néhol komoly szemszögből. Ez a könyv volt a másik, ami miatt elkezdtem írni anno a Hunters of the Beauty-t.
  • Vicces, mert anno egyszerre letudtam a Kárpátok vámpírjai megvételét, mert egyszerre vettem meg 1000 forintért. És azt hiszem, nem is ér többet. Sajnos pocsékul lett megszerkesztve, nagyon lassan haladtam, pedig maga a történet nem rossz, csak… hogy lehetett ezt így betördelni?! Már csak büszkeségből se adok túl rajtuk, mert végigolvastam. És állítólag, a 3. kötettől már javult a helyzet is.
  • Bizony, nekem van a birtokomban egy Vámpírakadémia kötet, amit még a Westendben vettem a használt könyves boltban. Konkrétan nem akartam kölcsönözni, hanem kifizettem. Sajnos, azóta többször találkozom olyan kommentekkel, hogy lehetetlen megszerezni a darabokat, így máris nehezített dolgom lesz, ha valamikor meg akarom szerezni a maradék öt könyvet, csakhogy teljes legyen a sorozatom.
  • Ha az emlékeim nem csalnak, vagy Az Éjszaka Háza 1. vagy a Vámpírakadémia 1.-et szereztem meg a rákoskeresztúri Tescoban… már nem tudom pontosan sajnos. Nagyon szerettem ezt a könyvet, és lehet, hogy addig kellene beszereznem a maradékot, amíg nem fejezi be egy másik kiadó.
  • Az Éjvilágot érettségi alatt szereztem be, amolyan megelőlegezett ajándékom volt. Még alá is írtam a kampányt, hogy adják ki a folytatást, de tudomásom szerint csak a Holdvilágig jutottak. Nagyon-nagyon-nagyon imádtam Cal Leandrost, így lehet, hogy előszedem megint. Emlékszem, hogy úgy ragasztottam össze a lapokat, mikor a kötés mentén elkezdett engedni a ragasztó… úgyhogy szívemben élő darabról van szó.

Nos, ennyi lenne az én kis gyűjteményem. Látni sajnos, hogy elég sok darab hiányzik, pontosan 64 darab, hogy legalább ezek a sorozatok egyben legyenek, mégha a többi nem is kerül haza egyhamar.


Alább tudsz üzenetet hagyni.