Főoldal Amy Regények Carrd Galéria Oldal
Mysteries of the Night
Egy csippetnyi blog egy nem átlagos lány tollából.
2017/09/01
Írta: Amy | Hozzászólások: 0 | Kategóriák: Cikkeim

Biztos hallottatok már erről a naplózási módszerről, ami most éli gyakorlatilag a virágkorát. Szerintem sokkal jobban lehet vele dolgozni, mintha vennél egy előre betáblázott határidőnaplót, és egy idő után baromira megéri átállni erre a módszerre.

Szeretném veletek megosztani, miért tartom igencsak szimpatikusnak ezt az elgondolást, és mikor döbbentem rá, hogy a sima határidőnaplókat nem nekem találták ki.

Pozitív oldal:

Tavaly én csak februárban kaptam kézhez ezt a füzetet. Kicsit megviselt, mert egyszer véletlen leöntöttem narancslével, de a post-itekkel simán elhárítottam a katasztrófát. Igazából baromi praktikus volt, mert elfért a táskámban, jóval ár alatt jutottam hozzá (kínai boltban eredetileg 600 volt, de mamámnak sikerült 200 forintért megszereznie), így állandóan kéznél volt. Gyors jegyzetekhez praktikus volt.

Negatív oldal:

Konkrétan csak három oldalnyi jegyzet volt benne, az egy fektetett A6os méretben. Lássuk be, az semmire nem elég :D. Egyedül annyit csináltam, hogy színkódolással jelöltem, mi micsoda, mit jelentenek a használt jelzéseim. Itt jegyeztem azt is, mikor kellett mennem dolgozni, blogon mi mikor jött pontosan, nehogy valamit véletlen kétszer csináljak meg, vagy éppen mikor léptem szintet Diggyben (#justgamerlife; erre kb. rajtam kívül a kutya sem kíváncsi XD).

Pont a tavaly ilyen táji időt kaptam el. Már akkor is péntekenként volt elérhető a HOG Reviews, itt éppen a két aktuális kiszemelt látható. Pirossal írtam a fontos ünnepeket (mint most a névnapom xD), akkor a sorozatokat mindig lila tollal írtam, így tudtam, mikor számíthatok következő részre. A halványan látható M és Sz a melót és a szabadnapot jelölték.

Az elrendezése viszont csapnivaló volt ilyen téren. Egy nap 9 kis sorra rövidült, én meg vonalas lapokon sokkal nagyobb betűkkel írok, ezért rosszabb részemről ez a megoldás. A hétvégi rész olyan, hogy szombatra van négy sorod, péntekre meg csak három.

Volt előre 2016/2017-es naptár, de kb. 3-as betűmérettel. Ezek rendkívül bántották a szemem, nagyítót meg nem mellékeltek a csomaghoz. És azt már nem is említem, hogy minél kisebb a betűméret, annál jelentéktelenebbnek hat egy szöveg, és szerintem egy éves naptár legyen átlátható, még ha mellé nem is tudsz jegyzetelni, de legalább be tud karikázni, melyek azok a napok, amik fontosak neked.

Az biztos, hogy ilyen kicsit nem javaslok. De akkor mi lenne mindenki számára az ideális?

A nagy döntés, avagy a filofaxom elődje:

Úgy voltam, hogy egy sima A5-ös füzet, ami nem spirálozott, lehetőleg négyzethálós, tökéletesen kielégíti az igényeimet, de arra még tavaly év elején rá kellett jönnöm, hogy nem tudok vele dolgozni fél évnél tovább. Februárig tényleg rendszeresen írtam bele, de aztán elmaradozott, mert feleslegesnek éreztem pazarolni már bele a tintát is.
Először előszedtem egy nem használt vastagabb spirálfüzetet, de aztán átszámoltam a lapjait, amiket ki kellett volna tépnem, úgy máris nem volt elég. Legalább 90 lap kell, ha csak a napi teendőimet írom bele, és nem teszek bele olyanokat, mint az év olvasmányai, zenei listái, mennyi vizet ittam egy nap. De ugye nem ártana egy fontos oldal, ahova fel kéne írnom az ügyfélszámaimat, melyik bolt mettől-meddig van nyitva, stb.

Tegnap nagy gondolkodóban voltam, – augusztusban megesik – hogy mégis mi legyen az aktuális BuJo-m, mert az előzőt májusban annyira elfelejtettem, hogy csak júliusban, dobozolás közben leltem meg, és majdnem feladtam az egészet. De nem hagyott nyugodni, folyamatosan nézegettem a mintákat, mert szükségem volt rá. Aztán ráleltem tegnapelőtt erre a kis szépségre (pedig annyira nem is vagyok oda Párizsért):

Aztán összeültünk Holly kolleginával, hogy akkor ötletelünk. Jó késő este, de olyankor jól lehet rajzolni, miközben háttérben megy a rainymood.com. Süt a nap? Katt a Rainy Mood-ra! Garantáltan érzed, hogy teát akarsz, hűvösebb időt, plaid-mintás ruhákat (tudom, hogy ilyen szó nincs, de így visszaadja jobban a hangulatot). Na szóval, akkor elkezdtem nyomozni a Pinteresten, mert ott rengeteg csudijó klassz dolog van.

Egy hónap múlva meglátjuk, mi sül ki belőle, akkor megmutatom, hogy haladtam. Még a heti bontás ötleteit keresem, de az biztos, hogy kreatív és ötletes megoldást kell találnom.


Alább tudsz üzenetet hagyni.